Diana Nyad:
Diana Nyad: Not ekstrem me kandilët e detit më të rrezikshëm në botë

TEDMED 2011 · 16:57 · Filmed Oct 2011
Watch next...
Lewis Pugh: My mind-shifting Everest swim
arrow

Share this idea

593,967
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Në të 70-tat, Diana Nyad arriti rekorde botërore në notë me kohë të përzgjatur dhe ato rekorde mbeten akoma të pathyera. Pas 30 vitesh, në moshën 60 vjecare, ajo tentoi notimin e saj më të gjatë, nga Kuba për në Floridë. Në këtë fjalim të fuqishëm dhe dëfryes në TEDMED, ajo tregon se si të përgatitemi mentalisht për të arritur një ëndërr ekstreme, dhe pyet: Cfarë do bësh ti me jetën tënde të cmendur dhe të cmuar?

Journalist, swimmer
A record-setting long-distance swimmer, Diana Nyad writes and thinks deeply about motivation. Full bio
This video was produced by TEDMED. TED's editors featured it among our daily selections on the home page.

Discuss

100 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.