Derek Sivers

Дерек Сиверс: Чувајте ги своите цели за себе

4,660,454 views • 3:15
Subtitles in 58 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Прво нешто, кога ќе дојдеме на идеја за нов извонреден животен план, е да го раскажеме тој план некому. Но, Дерек Сиверс вели дека е подобро да ги чувате своите цели во тајност. Тој презентира истражувања кои датираат и од 1920тите да покаже како луѓето кои зборуваат за своите амбиции имаат помали шанси да ги постигнат.

About the speaker
Derek Sivers · Entrepreneur

Through his new project, MuckWork, Derek Sivers wants to lessen the burdens (and boredom) of creative people.

Through his new project, MuckWork, Derek Sivers wants to lessen the burdens (and boredom) of creative people.