Denis Dutton

Денис Датон: Дарвинова теорија за убавината

2,029,803 views • 15:33
Subtitles in 34 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во соработка со аниматорот Ендрју Парк, ТЕД ви ја илустрира провокативната теорија за убавината на Денис Датон - дека уметноста, музиката и останатите убави нешта, и покрај тоа што се чинат едноставни „во очите на набљудувачот“, се суштествен дел од човечката природа со длабоки еволутивни корени.

About the speaker
Denis Dutton · Philosopher

Denis Dutton was a philosophy professor and the editor of Arts & Letters Daily. In his book The Art Instinct, he suggested that humans are hard-wired to seek beauty.

Denis Dutton was a philosophy professor and the editor of Arts & Letters Daily. In his book The Art Instinct, he suggested that humans are hard-wired to seek beauty.