Дејвид Стајндл-Раст

Сакате да бидете среќни? Бидете благодарни

5,942,454 views • 14:30
Subtitles in 44 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Нам луѓето ни е заедничко тоа што сите сакаме да бидеме среќни, вели Братот Дејвид Стајндл-Раст, монах и стручњак за меѓуверски прашања. А среќата, вели тој, се раѓа од благодарноста. Ова е инспиративна лекција која вели дека треба да застанеме, да го преиспитаме нашиот животен пат, и над сè, да бидеме благодарни.

About the speaker
David Steindl-Rast · Monk

Brother David Steindl-Rast, a Benedictine monk, meditates and writes on "the gentle power" of gratefulness.

Brother David Steindl-Rast, a Benedictine monk, meditates and writes on "the gentle power" of gratefulness.