David Merrill

Дејвид Мерил ги презентира Сифтаблите, коцките кои мислат

1,765,171 views • 7:09
Subtitles in 29 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Дејвид Мерил, постдипломец од МИТ ги презентира Сифтаблите — компјутеризирани плочки со големина на колаче кои можете со рака да ги поврзувате и мешате. Овие играчки на иднината, можат да сметаат, свират музика и исто така да зборуваат со своите пријатели. Дали е ова следното нешто во директното учење (преку сопствено искуство и учество)?

About the speaker
David Merrill · MIT grad student

David Merrill works on Siftables, tiny computer blocks that interact with each other to make networks (and music).

David Merrill works on Siftables, tiny computer blocks that interact with each other to make networks (and music).