David Carson

Дејвид Карсон за дизајнот, откритијата и хуморот

774,910 views • 22:39
Subtitles in 21 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Добриот дизајн е постојан пат на откритија - за кој добро е ако сте си спакувале здрава смисла за хумор. Социологот и сурфер, а сега дизајнер, Дејвид Карсон, нè носи низ прекрасниот (и, доста често, прилично смешен) куп слајдови од неговите дела и некои случајни слики.

About the speaker
David Carson · Type designer

David Carson is the "grunge typographer" whose magazine Ray Gun helped explode the possibilities of text on a page.

David Carson is the "grunge typographer" whose magazine Ray Gun helped explode the possibilities of text on a page.