Daniel Wolpert

Даниел Волперт: Вистинската причина за постоењето на мозокот

1,751,104 views • 19:59
Subtitles in 30 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Неврологот Даниел Волперт тргнува од една изненадувачка премиса: мозокот еволуирал, не за да мисли или за да чувствува, туку за да ги контролира движењата. Во овој забавен и богат со податоци говор тој ни дава поглед кон тоа како мозокот ја создава елегантноста и агилноста на човечкото движење.

About the speaker
Daniel Wolpert · Movement expert

A neuroscientist and engineer, Daniel Wolpert studies how the brain controls the body.

A neuroscientist and engineer, Daniel Wolpert studies how the brain controls the body.