Daniel Kahneman:
Daniel Kahneman: Gjëagjëza e përvojës kundër kujtimit

TED2010 · 20:06 · Filmed Feb 2010
Watch next...
Dan Ariely: Are we in control of our own decisions?
arrow

Share this idea

3,669,578
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Duke përdorur shembuj të ndryshëm, nga pushimet tek kolonoskopia, laureati i cmimit Nobel dhe themeluesi i ekonomisë së sjelljes Daniel Kahneman na tregon se si (vetvetja jonë e përvojës" dh "vetvetja jonë e kujtimit" shohin lumturinë me sy të ndryshëm. Kjo perspektivë e re ka një nënkuptim të thellë fër ekonominë, politikën publike — dhe vetëdijen tonv.

Behavioral economics founder
Widely regarded as the world's most influential living psychologist, Daniel Kahneman won the Nobel in Economics for his pioneering work in behavioral economics — exploring the irrational ways we make decisions about risk. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

422 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.