Dan Pink

Дан Пинк за необичната наука за мотивацијата

18,986,384 views • 18:36
Subtitles in 44 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Аналитичарот на професии Дан Пинк ја испитува енигмата на мотивацијата, започнувајќи со еден факт кој на социјалните научници им е добро познат, но не и на повеќето менаџери: Традиционалните награди не се секогаш ефективни колку што мислиме дека се. Слушнете поучни приказни — и можеби, еден начин кој ќе не придвижи напред.

About the speaker
Dan Pink · Career analyst

Bidding adieu to his last "real job" as Al Gore's speechwriter, Dan Pink went freelance to spark a right-brain revolution in the career marketplace.

Bidding adieu to his last "real job" as Al Gore's speechwriter, Dan Pink went freelance to spark a right-brain revolution in the career marketplace.