Dan Cobley

Ден Кобли: Што ме научи физиката во врска со маркетингот

1,388,227 views • 7:38
Subtitles in 37 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Физиката и маркетингот навидум немаат нешто многу заедничко, но Ден Кобли се интересира за обете. Тој ги поврзува при тоа користејќи ги вториот Њутнов закон, Хајзенберговиот принцип на неодреденост, научниот метод и вториот закон за термодинамика со цел да ја објасни фундаменталната теорија на брендирањето.

About the speaker
Dan Cobley · Online marketing whiz

Dan Cobley is a marketing director at Google, where he connects customers and businesses, helping both navigate digital space to find what they need.

Dan Cobley is a marketing director at Google, where he connects customers and businesses, helping both navigate digital space to find what they need.