Ден Бутнер

Како да живеете повеќе од 100 години

3,181,526 views • 19:39
Subtitles in 32 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

За да го пронајде патот до долг живот и здравје, Ден Бутнер и неговиот тим ги истражуваат "Сините зони" во светот, заедници чии старци со енергичност доживуваат рекордна возраст. На TEDxTC, тој ги споделува деветте заеднички животни навики со кои пргаво ја поминуваат стоттата година.

About the speaker
Dan Buettner · Longevity coach, explorer

National Geographic writer and explorer Dan Buettner studies the world's longest-lived peoples, distilling their secrets into a single plan for health and long life.

National Geographic writer and explorer Dan Buettner studies the world's longest-lived peoples, distilling their secrets into a single plan for health and long life.