Dan Ariely

Ден Ариели: Што придонесува да си ја сакаме работата?

5,241,394 views • 20:26
Subtitles in 37 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Што нè мотивира да работиме? Спротивно на општо прифатеното, не станува збор само за парите. Но не е ни радоста баш. Се чини дека повеќето од нас вирееме тогаш кога постигнуваме постојан напредок и кога чувствуваме дека имаме некаква цел. Бихевиоралниот економист Ден Ариели ни "ги отвара очите" со два експерименти коишто зборуваат за нашите неочекувани и суптилни ставови во однос на смислата на нашиот труд.

About the speaker
Dan Ariely · Behavioral economist

The dismal science of economics is not as firmly grounded in actual behavior as was once supposed. In "Predictably Irrational," Dan Ariely told us why.

The dismal science of economics is not as firmly grounded in actual behavior as was once supposed. In "Predictably Irrational," Dan Ariely told us why.