Dan Ariely

Dan Ariely: Kujdes prej konflikteve të interesit

1,055,434 views • 5:35
Subtitles in 41 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Në këtë bisedë të shkurtër, psikologu Dan Ariely tregon dy histori personale që eksplorojnë në mënyrë shkencore konfliktin e interesit: Si kërkimi i dijes dhe njohurive mund të ndikohet, në mënyrë koshiente apo jo, prej qëllimeve afatshkurtra personale. Kur jemi duke menduar rreth gjërave të medha, ai na kujton, të bëjmë kujdes prej trurit tonë kaq shumë njerëzor.

About the speaker
Dan Ariely · Behavioral economist

The dismal science of economics is not as firmly grounded in actual behavior as was once supposed. In "Predictably Irrational," Dan Ariely told us why.

The dismal science of economics is not as firmly grounded in actual behavior as was once supposed. In "Predictably Irrational," Dan Ariely told us why.