Damian Palin

Damian Palin: Nxjerrja e mineraleve nga uji i detit

943,764 views • 3:01
Subtitles in 40 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Bota ka nevojë për ujë të pastër, dhe sa më shumë, po e tërheqim nga oqeanet, duke e shkripëzuar, dhe duke e pirë. Por çfarë të bëjmë me kripën e ujit apo shëllirën e mbetur pas? Në këtë bisedë të shkurtër intriguese, bashkepuntori i TED Damian Palin propozon një ide: Nxjerrjen e mineraleve të tjera të nevojshme të mbetura, me ndihmën e disa bakterieve metal-përtypësve bashkëpunuese.

About the speaker
Damian Palin · Biological miner

Damian Palin is developing a way to use bacteria to biologically "mine" minerals from water — specifically, out of the brine left over from the desalinization process.

Damian Palin is developing a way to use bacteria to biologically "mine" minerals from water — specifically, out of the brine left over from the desalinization process.