Conrad Wolfram:
Conrad Wolfram: Tju mesojme femijeve tone matematike reale duke perdorur kompjuterat.

TEDGlobal 2010 · 17:19 · Filmed Jul 2010
Watch next...
Stephen Wolfram: Computing a theory of all knowledge
arrow

Share this idea

1,468,339
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Duke filluar nga raketat ne planete jashte tokesore dhe duke vazhduar tek ambjentet tregetare financiare, shumica e shkencave krijuese te njerezimit jane te bashkangjitura dhe fuqizuara nga lenda e matematikes. Atehere, pse femijet tane humbasin interesin dhe vemendjen ne shkencat e matematikes? Conrad Wolfram thote qe pjesa e matematikes qe ne shpjegojme, prillogaritjet me dore, — nuk eshte vetem e besdizshme, por mbi te gjitha eshte e pa lidhur dhe perdorur me shkencen e matematikes reale ne kohet e sotme. Ai paraqit idete e tija themelore: Duke ju shpjeguar dhe mesuar femijeve tane matematike nepermjet shkences te programeve kompjutore.

Mathematician
Conrad Wolfram runs the worldwide arm of Wolfram Research, the mathematical lab behind the cutting-edge knowledge engine Wolfram Alpha. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

575 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.