Christopher "moot" Poole"

Кристофер „мут“ Пул: зошто да се биде анонимен на интернет

1,451,636 views • 13:10
Subtitles in 28 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Основачот на 4chan - контроверзен, нецензориран онлајн форум - ја опишува неговата субкултура, дел од интернет „меме“-ата кои ги има создадено, како и инцидентот при кој корисниците на 4chan успеале да изведат доста јавен и прецизен хак на интернет страницата на еден мејнстрим медиум. Разговорот го покренува прашањето за моќта - и цената - на анонимност.

About the speaker
Christopher "moot" Poole · Founder, 4chan

Christopher "moot" Poole is founder of 4chan, an online imageboard whose anonymous denizens have spawned the web's most bewildering — and influential — subculture.

Christopher "moot" Poole is founder of 4chan, an online imageboard whose anonymous denizens have spawned the web's most bewildering — and influential — subculture.