Christina Warinner

Christina Warinner: Vëzhgimi i sëmundjeve të vjetra duke përdoruri ...shtresë

653,376 views • 5:31
Subtitles in 30 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Imagjinoni qfar do të mësojm rreth sëmundjeve duke studjuar historin e njerëzimit, nga të herëshmit deri te tanishmja. Mirpo si ? TED fellow Christina Warinner është akeologjike gjenetike, dhe ajo ka zbuluar një vegël spektakulare — ADN-ja mikrobiale në shtresat e fosileve dentale.

About the speaker
Christina Warinner · Archaeological geneticist

Christina Warinner is a researcher at the University of Zurich, where she studies how humans have co-evolved with environments, diets and disease.

Christina Warinner is a researcher at the University of Zurich, where she studies how humans have co-evolved with environments, diets and disease.