Christien Meindertsma

Кристиен Меиндертсма: Како свинските делови го вртат светот

1,163,528 views • 8:54
Subtitles in 30 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Авторката на „Свиња 05049“ Кристиен Меиндертсма го разгледува чудесниот животен пат на обичната свиња чии телесни делови завршуваат во најмалку 185 не свински производи, од куршуми до вештачки срца.

About the speaker
Christien Meindertsma · Artist

Christien Meindertsma uses art (and craft) to expose the hidden processes and connections of our modern life.

Christien Meindertsma uses art (and craft) to expose the hidden processes and connections of our modern life.