Catherine Mohr

Кетрин Мор гради еколошки

761,458 views • 6:13
Subtitles in 30 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во краткиот, забавен и полн со податоци говор на TED U, Кетрин Мор нè води низ сите невообичаени одлуки кои ги донела при изградбата на нова еколошка куќа - земајќи ги предвид вистинските податоци за потрошувачка на енергија, а не само од мода. Кои избори се најбитни? Не оние на кои прво помислувате.

About the speaker
Catherine Mohr · Roboticist

Catherine Mohr works on surgical robots and robotic surgical procedures, using robots to make surgery safer — and to go places where human wrists and eyes simply can't.

Catherine Mohr works on surgical robots and robotic surgical procedures, using robots to make surgery safer — and to go places where human wrists and eyes simply can't.