Carter Emmart

Картер Емарт демонстрира 3D атлас на вселената

1,688,312 views • 6:57
Subtitles in 35 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во изминативе 12 години, Картер Емарт ги координира трудовите на научниците, уметниците и програмерите за да изгради комплетна 3D визуелизација на познатата вселена. Тој ни го демонстрира оваа прекрасно патување и објаснува како тоа го споделува со други организации низ светот.

About the speaker
Carter Emmart · Scientist, Artist

Carter Emmart uses astronomy and computational modeling to create scientifically accurate, three-dimensional tours of our universe.

Carter Emmart uses astronomy and computational modeling to create scientifically accurate, three-dimensional tours of our universe.