Carlo Ratti:
Carlo Ratti: Arkitekturë që percepton e përgjigjet

TED2011 · 15:46 · Filmed Mar 2011
Watch next...
Bjarke Ingels: 3 warp-speed architecture tales
arrow

Share this idea

649,839
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Së bashku me ekipin e tij te SENSEable City Lab, Carlo Ratti i MIT krijon gjëra të hijshme duke perceptuar të dhënat që ne prodhojmë. Ai krijon pamje habitëse të jetës në qytet duke u nisur prej togjesh të dhënash pasive - si thirrjet që bëjmë, plehrat që hedhim. Nga uji lëvizës te drita fluturuese, ai dhe ekipi i tij krijojnë ambiente ndërveprues marramendës të ushqyer nga lëvizje të thjeshta të kapura prej ndjesorëve.

Architect and engineer
Carlo Ratti directs the MIT SENSEable City Lab, which explores the "real-time city" by studying the way sensors and electronics relate to the built environment. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

81 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.