Bryan Stevenson:
Bryan Stevenson: Duhet të flasim për një padrejtësi

TED2012 · 23:41 · Filmed Mar 2012
Watch next...
Barry Schwartz: Our loss of wisdom
arrow

Share this idea

3,611,195
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Në një bisedë interesante dhe personale - me paraqitje të shkurtër të gjyshes së tij dhe Rosa Parks - avokati i të drejtave të njeriut ndan me ne disa të vërteta të rënda në lidhje me sistemin e drejtësisë amerikane, duke filluar me një çekuilibër masiv përgjatë linjave racore: një e treta e popullsisë së zezë mashkullore në vend ka qenë e burgosur në një pikë në jetën e tyre. Këto çështje, të cilat janë pjesë e historisë së pa eksploruar të Amerikës, rrallë diskutohen me sinqeritet, thellësi dhe bindje.

Public-interest lawyer
Bryan Stevenson is the founder and executive director of the Equal Justice Initiative, fighting poverty and challenging racial discrimination in the criminal justice system. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

711 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.