Bruno Maisonnier

Бруно Мезониè: Танцувајте, мали роботчиња!

1,197,282 views • 3:09
Subtitles in 44 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Има едно место во Франција кадешто роботите танцуваат. Тоа место се вика TEDxConcorde, каде Бруно Мезониè од Алдебаран Роботикс ни претставува една сценска кореографија, пришто групата составена од мали хуманоидни Нао роботи, изведува еден изненадувачки емотивен перформанс.

About the speaker
Bruno Maisonnier · Roboticist

Bruno Maisonnier founded Aldebaran Robotics, maker of the tiny, compelling humanoid Nao.

Bruno Maisonnier founded Aldebaran Robotics, maker of the tiny, compelling humanoid Nao.