Bjarke Ingels

Бјарке Ингелс: 3 со брзина на светлината раскажани архитектонски приказни

2,140,761 views • 18:14
Subtitles in 29 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Данскиот архитект Бјарке Ингелс прелетува преку фото/видео искомбинираните прикажни од неговите еко-блескави дизајни. Неговите градби не само што личат на природата — тие ѝ се однесуваат како природата: го блокираат ветерот, собираат соларна енергија и креираат вџашувачки погледи.

About the speaker
Bjarke Ingels · Architect

Theory meets pragmatism meets optimism in Bjarke Ingels' architecture. His big-think approach is informed by a hands-on, ground-up understanding of the needs of a building's occupants and surroundings.

Theory meets pragmatism meets optimism in Bjarke Ingels' architecture. His big-think approach is informed by a hands-on, ground-up understanding of the needs of a building's occupants and surroundings.