Billy Graham

Били Грахам за технологијата, верата и страдањето

1,541,976 views • 26:20
Subtitles in 27 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Обраќајќи се на TED во 1998, отец Били Грахам се восхитува на моќта на технологијата во подобрувањето на животот и менувањето на светот - но вели дека крајот на злото, страдањето и смртта ќе дојде дури откако светот ќе го прифати Христос. Еден легендарен говор од архивите на TED.

About the speaker
Billy Graham · Preacher

The Rev. Billy Graham is a religious leader with a worldwide reach. In his long career as an evangelist, he has spoken to millions and been an advisor to US presidents.

The Rev. Billy Graham is a religious leader with a worldwide reach. In his long career as an evangelist, he has spoken to millions and been an advisor to US presidents.