Bill Davenhall

Бил Давенхол: Вашето здравје зависи од местото на живеење

752,136 views • 9:25
Subtitles in 33 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Каде живеете - тоа влијае на вашето здравје исто колку и исхраната и гените, но не е дел од вашиот здравствен картон. На TEDMED, Бил Давенхол покажува како занемарените гео-локациски податоци (од бројноста на срцевите удари до информации за токсични депонии) може да се искористат од мобилните GPS апликации и да им помогнат на лекарите. Наречете го тоа „гео-медицина“.

About the speaker
Bill Davenhall · Health and human services expert

Bill Davenhall wants to improve physicians' diagnostic techniques by collecting each patient's geographic and environmental data, and merging it with their medical records.

Bill Davenhall wants to improve physicians' diagnostic techniques by collecting each patient's geographic and environmental data, and merging it with their medical records.