Бенџамин Барбер

Зошто градоначалниците треба да владеат со светот

719,237 views • 18:05
Subtitles in 24 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Честопати се чини дека политичарите на федерално ниво повеќе сакаат да создаваат застои отколку да ги решаваат светските проблеми. Тогаш кој всушност ги влече храбрите потези? Градоначалниците. Со оглед на тоа, политичкиот теоретичар Бенџамин Барбер предлага: Ајде да им дадеме повеќе контрола врз глобалната политика. Барбер покажува како овие „урбани маалци“ ги решаваат критичните проблеми кои се јавуваат на нивната територија — и можеби во светот.

About the speaker
Benjamin Barber · Political theorist

Benjamin Barber suggested that the future of the world may lie with the politicians who implement practical change every day: mayors.

Benjamin Barber suggested that the future of the world may lie with the politicians who implement practical change every day: mayors.