Arthur Benjamin

Формулата на Артур Бенџамин за промена на математичката едукација

2,197,212 views • 2:58
Subtitles in 64 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Некој секогаш го прашува учителот по математика, „Ќе користиме ли калкулус ви вистинскиот живот?“ и за повеќето од нас , вели Артур Бенџамин , одговорот е не. Тој нуди смел предлог како да ја направи релевантна математичката едукација во дигиталното доба.

About the speaker
Arthur Benjamin · Mathemagician

Using daring displays of algorithmic trickery, lightning calculator and number wizard Arthur Benjamin mesmerizes audiences with mathematical mystery and beauty.

Using daring displays of algorithmic trickery, lightning calculator and number wizard Arthur Benjamin mesmerizes audiences with mathematical mystery and beauty.