Аомава Шилдс

Како ќе најдеме живот на другите планети

1,534,243 views • 5:25
Subtitles in 44 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Астрономот Аомава Шилдс бара траги дека живот може да постои на друго место во универзумот со тоа што ги истражува атмосферите на далечни планети. Кога не ја истражува небесата, класично тренираниот актер (и TED подружник) бара начини на кој може да ги вклучи младите жени во науката преку театарот, пишувањето и визуелната уметност. "Можеби еден ден тие ќе се придружат на астрономите кои имаат бројни контрадикции", вели таа, "и ќе ја користат нивната позадина да дознаат, еднаш за секогаш, дека не сме сами во универзумот."

About the speaker
Aomawa Shields · Astronomer, astrobiologist, actor, writer

Aomawa Shields studies the climate and habitability of planets outside of the Solar System.

Aomawa Shields studies the climate and habitability of planets outside of the Solar System.