Ентони Д. Ромеро

Еве како изгледа демократијата

987,258 views • 12:48
Subtitles in 21 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во потрага по еден приказ кој ќе ја отслика политичката клима во САД во 2017 година, Ентони Д. Ромеро, адвокат и извршен директор на Американскиот сојуз за заштита на граѓанските права, на изненадувачки начин се осврнува на една фреска од 14-век на италијанскиот сликар Амброџио Лоренцети. Што може едно сликарско дело старо преку 600 години да не` научи за животот денес? Веројатно многу. Ромеро го објаснува тоа во својот говор кој е исто толку впечатлив колку и самата слика.

About the speaker
Anthony D. Romero · Attorney, public-interest activist

Anthony D. Romero is the executive director of the American Civil Liberties Union (ACLU).

Anthony D. Romero is the executive director of the American Civil Liberties Union (ACLU).