Ami Klin

Ами Клин: Нов начин за дијагностицирање на аутизмот

571,973 views • 19:44
Subtitles in 25 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Раната дијагноза на растројствата од аутистичкиот спектар може да го подобри животот на сите кои се засегнати, меѓутоа сложената мрежа на причинители во голема мера го отежнуваат предвидувањето на овие растројства. На TEDxPeachtree, Ами Клин опишува една нова метода за рано детектирање. Оваа метода користи софистицирана технологија која го следи движењето на очите, и на тој начин го мери нивото на друштвена вклученост и воедно нивото на друштвени вештини. На овој начин се овозможува релијабилно мерење на ризикот од аутизам. (Снимeно на TEDxPeachTree.)

About the speaker
Ami Klin · Autism researcher

Ami Klin is an award winning autism spectrum disorder researcher finding new avenues for early diagnosis.

Ami Klin is an award winning autism spectrum disorder researcher finding new avenues for early diagnosis.