Александер Бетс

Зошто се случи Брегзит? -- и што да правиме понатаму

2,455,986 views • 17:22
Subtitles in 33 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

„Срамота е колку не сме свесни за поделеноста на нашите општества. Брегзит изникна од длабоката, неиспитана поделеност помеѓу оние кои се плашат од глобализација и тие што ја прифаќаат“-вели социологот Александер Бетс. Како да се справиме сега со тој страв и со разочараноста во политичката поставеност без притоа да се предадеме на ксенофобија и национализам? Слушнете го Бетс кој предлага неколку чекори кои треба да се преземат после Брегзит за да се придвижиме кон еден свет без граници.

About the speaker
Alexander Betts · Social scientist

Alexander Betts explores ways societies might empower refugees rather than pushing them to the margins.

Alexander Betts explores ways societies might empower refugees rather than pushing them to the margins.