Алан де Ботон

Атеизам 2.0

2,202,995 views • 19:20
Subtitles in 42 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Кои аспекти од религијата атеистите треба (со почит) да ги усвојат? Алан де Ботон предлага „религија за атеисти“ - наречете ја „Атеизам 2.0“, која вклучува религиозни облици и традиции со цел задоволување на човековата потреба за поврзување, обреди и трансценденција.

About the speaker
Alain de Botton · Philosopher

Through his witty and literate books — and his new School of Life — Alain de Botton helps others find fulfillment in the everyday.

Through his witty and literate books — and his new School of Life — Alain de Botton helps others find fulfillment in the everyday.