Alain de Botton

Ален де Ботон: Подобра, понежна филозофија на успехот

5,856,761 views • 16:51
Subtitles in 47 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Ален де Ботон ги испитува нашите идеи за успех и неуспех - и се прашува кои се нашите претпоставки во врска со нив. Дали успехот е секогаш заслужен? Дали е неуспехот? Тој прави елоквентен и досетлив начин да се отиде преку снобизмот за да се најде вистинско задоволство во нашата работа.

About the speaker
Alain de Botton · Philosopher

Through his witty and literate books — and his new School of Life — Alain de Botton helps others find fulfillment in the everyday.

Through his witty and literate books — and his new School of Life — Alain de Botton helps others find fulfillment in the everyday.