Aimee Mullins

Еими Малинс: Недостатокот како прилика

2,033,552 views • 21:58
Subtitles in 33 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Речникот на синоними може да го истовети „онеспособен“ со синоними како „бескорисен“ и „сакат“, но иновативната атлетичарка Aimee Mullins има намера да го редефинира тој збор. Пркосејќи му на ваквиот пристап, таа покажува како недостатокот - во нејзиниот случај, раѓајќи се без потколеница - всушност ја отвара вратата на човечкиот потенцијал.

About the speaker
Aimee Mullins · Athlete and actor

A record-breaker at the Paralympic Games in 1996, Aimee Mullins has built a career as a model, actor and advocate for women, sports and the next generation of prosthetics.

A record-breaker at the Paralympic Games in 1996, Aimee Mullins has built a career as a model, actor and advocate for women, sports and the next generation of prosthetics.