Adora Svitak

Адора Свитак: Што можат возрасните да научат од децата

4,717,202 views • 8:12
Subtitles in 58 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Вундеркиндот Адора Свитак тврди дека на светот му е потребно "детинесто" размислување: смели ставови, бујна креативност и особено оптимизам. Големите соништа на децата заслужуваат високи очекувања, вели таа, почнувајќи од волјата на возрасните да учат од децата онолку колку што тие нив ги учат.

About the speaker
Adora Svitak · Child prodigy

A prolific short story writer and blogger since age seven, Adora Svitak (now 12) speaks around the United States to adults and children as an advocate for literacy.

A prolific short story writer and blogger since age seven, Adora Svitak (now 12) speaks around the United States to adults and children as an advocate for literacy.