Aditi Shankardass

Адити Шанкардас: Второ мислење за пореметувањата во учењето

953,177 views • 9:01
Subtitles in 43 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Развојните пореметувања кај децата се дијагностицираат со набљудување на однесувањето, но Адити Шанкардас знае дека треба да погледнеме директно во нивниот мозок. Таа објаснува како извонредниот ЕЕГ во нејзината лабораторија открил погрешни дијагнози и го променил животот на некои деца.

About the speaker
Aditi Shankardass · Neuroscientist

Aditi Shankardass is pioneering the use of EEG technology to give children with developmental disorders their most accurate diagnosis.

Aditi Shankardass is pioneering the use of EEG technology to give children with developmental disorders their most accurate diagnosis.