Loading…

John Searle:
Gjendja jonë e përbashkët— vetëdija

TEDxCERN · 14:59 · Filmed May 2013
Subtitles available in 28 languages
View interactive transcript
1,069,419 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Filozofi John Searle tregon se si studiohet vetëdija njerëzore — dhe sistematikisht hedh poshtë disa kundërshtime të zakonshme që nuk lejojnë që vetëdija të merret seriozisht. Përderisa mësojmë më shumë për proceset e trurit të cilat shkaktojnë ndërgjegjshmërinë, duke e pranuar që vetëdija është një fenomen biologjik është një hap i madh. Ai thotë që vetëdija nuk është një simulim i madh kompjuterik. (Filmuar ne TEDxCERN).

pin This talk was presented to a local audience at TEDxCERN, an independent event. TED editors featured it among our selections on the home page.
Philosopher
John Searle has made countless contributions to contemporary thinking about consciousness, language, artificial intelligence and rationality itself. Full bio

Discuss

593 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please log in or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.