Burgas
x = independently organized TED event

Theme: TEDxBurgas: Shock the system

May 25, 2024
11:00am - 5:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Burgas, Burgas
Bulgaria
This event is open to the public.
Tickets are available.

⚡️ TEDxBurgas се завръща за своето 5-то издание - #shockthesystem⚡️
🔴 Понякога животът искат от нас да мислим и действаме извън рамките на общоприетото, за да се преборим за каузите и идеите си. Това често води до шум в системата, който ни помага, за да привлечем съмишленици.
👥 Отново сме ви подготвили интересни лектори и техните идеи, които променят системата.
✅ Културен Дом НХК отново ни посреща на 25 май от 10:00 ч.
Заповядайте! Очакваме ви!
🔥 Билети и повече информация на www.tedxburgas.com

Културен дом НХК
pl. "Troykata" 1
Burgas, Burgas, 8000
Bulgaria
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Burgas events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Димитър Ангелов

финансов експерт
По образование е капитан на кораб, завършил Висше Военноморско училище в град Варна със специалност Корабоводене. Отговарял е за хиляди хора в морето, но решава, че финансите и инвестициите са неговата страст. Неговата мисия е да дава стойностна, работеща информация за дългосрочните инвестиции на достъпен език и по този начин да достига до все повече българи, които търсят начин да управляват парите си по един по-умен и по-разумен начин и така да спестяват ефективно и да имат финансова свобода. YouTube каналът му е един от водещите източници на информация и знания за инвестициите в България. През 2023 година създава и затворено инвестиционно общество, което е фокусирано върху ползата от дългосрочното инвестиране и събира хора от цяла България всяка седмица в срещи на живо и онлайн.

Емил Бурулянов

архитект
Той е Председател на Бургаското дружество на Съюза на Архитектите в България. Неговото Сдружение в Обществена Полза "Посока Бургас" се е фокусирало върху реализирането на скрития потенциал на Бургас, чрез множество социални и артистични инициативи. В Периода 2019-2022 е Главен архитект на Община Бургас. Той е единствения бургаски носител на националната награда „Архитектон“ като Архитект на годината, Бург на годината през 2017та, многократно награждаван на архитектурни форуми, съосновател на творчески работилници по сложно моделиране и дизайн, обучили повече от 200 студенти и млади архитекти. Известен е с международния си опит и нетрадиционните идеи за градско развитие.

Катя Димитрова

предприемач и дигитален номад
Тя е урбанист по професия, магистър “Урбанизъм” и “Бизнес администрация” по образование и радващ-се-на-живота-човек на пълен работен ден. Страстен любител на активния начин на живот, на пътешествията и опознаването на нови култури, привърженик на постигането на баланс между работа и живот. Преди 5 години тя и партньорът й се сблъскват с идеологията на работата от разстояние и по-конкретно с т.нар. “дигитално номадство”, което разкрива един цял нов свят пред тях. В средата на 2022 година, те откриват първият фокусиран върху общността коливинг, със споделено работно пространство в източна България и от тогава насам се радват да споделят живота си с дигитални номади от цял свят и осъзнавайки предимствата на този начин на живот, се превръщат в негови страстни привърженици и адвокати.

Павлин Ковачев

полицай
Той е част от системата на МВР от 1991 г. През 1999 г. е произведен в чин старши лейтенант. От 2008 г. е председател за област Бургас на Международната полицейска асоциация. За своите над 30 години има зад гърба си много успехи, но едно от нещата, с които се гордее най-много е ежегодния благотворителен футболен турнир в подкрепа на деца на загинали служители на МВР. Турнирът започва през 2010 г. В началото започват заедно с тогавашния шеф на Пожарна безопасност и защита на населението комисар Василев, а след това Ковачев със своя с спортен клуб "Свети Никола" поема щафетата. Турнират придобива огромна популярност и става международен. Полицаи от Гърция, Турция, Черна гора, Полша, Румъния, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония и Албания сформират отбори и идват в Бургас, за да се изправят срещу отбори от всички краища на България. През 2018 г. ст. лейтенат Ковачев завършва и магистратура "Защита на културно-историческото наследство на България".

Семир Абумелих

здравен предприемач
Той е предприемач в сферата на здравеопазването и собственик на медицински център „Света София“, университетска болница „Дева Мария“ (Болнинца на годината 2017) и национална онкологична болница „Дева Мария“ в Бургас. В края на ноември 2021 г. Семир Абумелих поема предизвикателството да развива бизнеса си, въпреки световните икономически катаклизми и поставя началото на Национална онкологична болница „Дева Мария“, в която се зарича да събере най-добрата апаратура за лечение на онкологични заболявания в световен мащаб. По-малко от две години по-късно обещанията са реализирани, Национална онкологична болница „Дева Мария“ вече приема пациенти, а сградата печели приза за „Сграда на годината“ в сферата на Здравеопазването и лечебните заведения. Мисията му е в България да има място, където пациентите да могат да преборват онкологичните заболявания и да не се налага да отиват в чужбина. Вярва, че Бургас може да бъде лидер в здравеопазването на България, а защо не и в Европа.

Христо Петров

рапър, продуцент и депутат
Той е един българин, който е решил да помага. Един от най-известните в България рапъри, който минава и през трънливия път на политиката, ще се качи на сцената ни, за да каже как можем да променим живота на децата в нужда. Сдружението му „Един българин“ е резултат от обществото, обичта, която е получил и средата, в която е израснал. Благотворителната му инициатива помага на много деца и младежи от центровете на настаняване от семеен тип в цялата страна. Един от големите му успехи е осигуряването на бус за децата с увреждания от ЦНСТ в с. Атия (Община Созопол). Христо Петров е носител на редица музикални награди, автор на едни от най-слушаните песни, продуцент и съсобственик на един от най-големите български музикални канали в Youtube. Музиката е неговата страст. Доброто е негова мисия.

Organizing team

Doncho
Zlatev

Bulgaria
Organizer