Bursa
x = independently organized TED event

Theme: Perspective

This event occurred on
March 2, 2024
Bursa, Bursa
Turkey

This year's theme focuses on understanding how people perceive and experience the world: "Perspective." This word is a word that describes the spirit of us and our event; because the relationship each of us has with the world is shaped by our own special perspective.

We carry our own perspective, values and experiences throughout life at every moment. Each of us discovers the world from our own perspective when we walk in our own neighborhood, read a new story, get to know a different culture, or examine a work of art. That's why we're here, because we want to celebrate the value of different perspectives, different ways of thinking, and different stories.
Our experienced speakers attending our event will share their perspectives and stories worth spreading. Their experiences will help us see and understand the world more deeply. In the words of Leonard Nimoy, "To truly understand something is possible by examining it from more than one perspective."
TEDx Bursa aims to provide an opportunity for discovery on our journey to understand and experience life.
This event will be an opportunity to bring together different perspectives and learn together. We look forward to getting to know you better and welcoming you as a part of this great mosaic of perspectives.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi
Atatürk Kongre Kültür Merkezi, Merinos Parkı, Osmangazi / BURSA / TURKEY
Bursa, Bursa, 16190
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bursa events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali Sürmeli

Oyuncu
Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı “Tiyatro” bölümünden mezun olan Sürmeli, Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde görev yaptı. Halen Devlet Tiyatroları’nda çalışmaya devam etmektedir. Sinema filmleri ve dizilerde oynadı. 8. Ankara Ulusal Film Yarışması “Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. “Sokaktaki Adam” rolü ile SİYAD Ödüllerine layık görüldü. 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Filler ve Çimen” adlı sinema filmiyle “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

Başak Sayan

Oyuncu, yazar
17 Haziran 1977 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen senarist, oyuncu ve yazardır. Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümünü bitirmiştir. Eğitim aldığı sırada Kral TV'de sunuculuğa başlamıştır. Bugüne dek pek çok dizide ve filmde rol alarak pek çok insanın tanıdığı bir isim haline gelen Sayan kariyerine ikisi çocuk, biri biyografi, dördü roman olmak üzere 7 kitap da sığdırarak edebiyat ve sinema dünyasındaki yolculuğuna devam etmektedir.

Buse Sinem İren

Komedyen
1991 Kocaeli doğumlu, anne tarafı Trabzon Çaykaralı olan Buse Sinem İren Mimar Sinan Üniversitesi sanat tarihi bölümü mezunudur. Buse Sinem, Beşiktaş Kültür Merkezi’nin ilk stand-upçılarından olup tiyatro yeteneğinin yanında karadeniz ağzı ve farklı bakış açılarını, oyunculuk yeneğiyle birleştiren anlatımıyla tam bir stand-up sanatçısı olmuştur. BKM Açık Büfe youtube kanalında anlattığı masallar ve film yorumlarıyla tanınan, Çok da Fifi , Hatunlar stand-upın kurucularından Buse Sinem İren tiyatro ve bir çok dizide rol almıştır.

Ceren Yılmaz

Gezgin
16 yaşında sihirbazlık ile başlayan serüveni, 20’li yaşlarında elde ettiği pasif gelir ile Dünya turuna evrildi. "Hayata ne verirsen onu alırsın" felsefesine bağlı kalarak yardım projelerine dahil oldu. Kalp ameliyatında %20 oranındaki ölüm riskiyle karşı karşıya kalırken mucizevi şekilde kurtuldu.

Denizhan Özer

Küratör
1982 yılından beri birçok ulusal ve uluslararası sergi ve sanat projesi içinde yer alan Denizhan Özer, 1998 yılından itibaren sanat çalışmalarının yanı sıra küratörlük de yapmaktadır. Şimdiye kadar birçok performans, multimedya ve saydam gösterileri yapıp; konferans söyleşi ve sempozyumlara katılan Denizhan Özer, üniversitelerde dersler verdi, sanat jürileri içinde yer aldı, yazıları birçok sanat dergisi ve gazetelerde yayınlandı. 1996 yılında Turkuaz Sanat Grubu ve T-Union sanat gruplarının kuruluşunda yer aldı. 2000-2005 tarihleri arasında London Arcola Gallery’nin küratörlüğünü yaptı. 2007’de Koridoor Çağdaş Sanat programlarını kurdu. Halen bu programın küratörlüğünü yapmaktadır.

Hakan Doğan

Şef
49 yaşında, aile mesleği olan ekmekçiliğin derinlerine inmiş ve bunu geliştirmiş; Bursa'da başarılı 2 işletmesinde bu geleneği sürdürmektedir. 2014 senesinden beri ekşi maya üzerine birçok ülkede araştırmalar yapan Denedolu platformunun içindedir. "Ekşi Mayalı Ekmekler" ve "Hamur İşleri" adlı 2 kitabı uluslararası Gourmand ödülü almıştır. Ekmek, çikolata ve pasta konusundaki yazıları, röportajları ve değerlendirmeleri ulusal dergilerde yayınlanmakta; aynı zamanda ulusal dergilere danışmanlık yapmaktadır.

Halit Mirahmetoğlu

Yönetici
Türkiye'nin uzay ve havacılık temalı ilk interaktif eğitim merkezi olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin (GUHEM) Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunudur. Çin Beihang Üniversitesi’nde Uzay Çalışmaları alanında eğitim alan ve yüksek lisansını Fransa’da International Space University’de ‘Uzay Proje Yönetimi’ üzerine yapan Mirahmetoğlu, Paris, Hong Kong, Tokyo, Barselona ve Roma'da Uzay Teknolojileri alanında çalışmış, en son Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü ilk yer gözlem uydusu olan Göktürk-1 projesinde Yönetim Danışmanı olarak görev üstlenmiştir. Halen Milli Savunma Üniversitesi Atatürk Stratejik Araştırmalar ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Nesteren Şencan Görgülü

Girişimci
Pazarlama, reklam ve halkla ilişkiler alanlarında yıllarca çalıştıktan sonra KOBİ alanında uzun süre pazarlama danışmanlığı yapan Nesteren Şencan Görgülü, çok genç yaşlardan beri, daha iyi bir dünya için kendi yolunu çiziyor. İkinci el eşya kullanımını yaşam tarzı olarak benimseyen Nesteren Şencan Görgülü , profesyonel iş hayatını bırakmaya karar verdiğinde Feriköy’deki antika pazarında artık koleksiyonunu yapmayacağı eşyaları satmaya başladı. Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nın 14. Sezonunda, Kadın Dayanışması ve Yeni Bir Ekonomik Model Yaratma alanında "Fark Yaratan" seçilen Nesteren Şencan Görgülü, 2016'da ikinci el eşya pazarında faaliyet gösteren amatör ya da profesyonel kadın satıcılara yeni satış kanalları açmak üzere Kadınlar Matinesi'ni kurdu.

Oğuz Öner

Ses Dokuyucu, Araştırmacı
Dr. Oğuz Öner, sanat - tasarım ekseninde, işitsel ve psikocoğrafi projeler üzerinde çalışıyor ve multi-enstrümantalist kimliğiyle kendisini “ses dokuyucu” olarak tanımlıyor. Sesin kent, doğa, tarih ve insan-mekan iletişimi ile olan güçlü bağı çalışmalarına yön ve ilham veriyor. Koç Üniversitesi Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapmakta olup, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nin sanatsal programcısı ve yöneticisidir. “İnsanların estetik algısını genişletmeyi ve onları meraklandırmayı seviyorum” diyen Oğuz Öner, dikkat çeken birçok farklı projeye öncülük yapıyor. Kültürü ve sanatı ileriye taşımayı üstüne vazife edinen Oğuz Öner, Kadıköy Akustik Projesi ve Ses Yürüyüşü Deneyimleri ile mekânların ses haritasını çıkartıyor.

Özlem Gürses

Gazeteci
Gazeteci, haber sunucusu, halkla ilişkiler ve iletişim uzmanı... ODTÜ Mimarlık mezunu, Mimarlık Tarihi programında yüksek lisans yaparken geçirdiği bir trafik kazası onu İstanbul'a ve medya dünyasına taşıyor. Uzun yıllar ana akım medyada gazetecilik ve sunuculuk yaptı. Şimdi ise youtube kanalında tarafsız, özgür, özgün, samimi gazeteciliğin nasıl yapılabildiğinin en güzel örneği kendisi. Vazgeçmiyor, direniyor, okuyor, izliyor, düşünüyor, paylaşıyor, araştırıyor, soruyor, yazıyor, yayınlıyor, baştan anlatıyor. Dünyayı merak ediyor, seyahat ediyor, hikayelerin peşinden gidiyor, ilham arıyor, ilham veriyor.

RednBlack

Müzisyen
Ezgi ve İpek müzik hayatlarına farklı şehirlerde piyano dersleri alarak başladılar. Daha sonra farklı enstrümanları hayatlarına ekleyerek kendilerini geliştirdikleri bu yolculuğa Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam ettiler. Üniversite müzik bölümünde hayatları kesişti ve birlikte sahne alarak aynı evi paylaşmaya başladılar. Youtube platformunda yaptıkları coverları paylaşırken Ezgi kendi şarkılarını yazmaya başladı ve birlikte geliştirdikleri şarkıları ilk olarak Sofar platformunda yayınlandı. Daha sonra Akustikhane vb. platformlarda yer alarak yolculuklarına devam ettiler.

Organizing team

Ramis
Ceyhan

Bursa, Turkey
Organizer

Sumeyra
Altan Karlı

Bursa, Turkey
Co-organizer