Balikesir Aci Youth
x = independently organized TED event

Theme: Beyond Borders

May 11, 2024
10:00am - 2:00pm +03
(UTC +3hrs)
Balikesir, Balıkesir
Turkey
This event is open to the public.
Tickets are available.

In a world defined by divisions, TEDxBalikesir Aci Youth dares to challenge the boundaries that confine our thinking, our actions, and our aspirations. In this dynamic exploration, we invite speakers and participants alike to embark on a journey that transcends the limitations of geography, ideology, and imagination. Join us as we reimagine the world through a lens of connection, collaboration, and compassion. Together, let us embark on a journey of discovery, where curiosity knows no limits, where diversity is celebrated, and where the human spirit thrives in the vast expanse of possibility.

Balikesir Açı College
Çayırhisar Mahallesi Yeni İzmiryolu Caddesi
Balikesir, Balıkesir, 10185
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Balikesir ­Aci ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Beril Oymak

Plant Based Chef
1990 yılında Balıkesir’de doğdu. Maltepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü %100 burslu olarak tamamladı. 2011 yılında üniversite döneminde kendi hayatını, gezdiği yerleri ve yaptığı tarifleri paylaştığı bir blog yazmaya başladı. Youtube’da sağlıklı yemek tarifleri vermeye başladı. Hep ilgisi olan alanda profesyonelleşmek için 2017’de Los Angeles’a gitti. Plantlab Culinary’de Raw Food ve Plant Based Cooking şeflik eğitimini tamamladı. Amerikadan döndükten sonra raw pastalarıyla ünlenen kafesini ve eğitim atölyesini açtı. 3 yıl hem mutfak şefliği hem de mutfak işletmeciliği yaptı. Yüzlerce kişiye Bitki Temelli Pastacılık, Artizan Vegan peynir gibi alanında öncü olan profesyonel eğitimler verdi. Artizan bitkisel peynir üretimi yaptığı markası Beryway’i kurdu. Herkesin bu mutfağı öğrenmesini istediği için odağını tamamen içerik üretmeye verdi. Şu anda birçok marka için bitki temelli tarifler paylaştığı içerikler üretmeye devam ediyor.

Emre Köktaş

Görüntü Yönetmeni
5 Nisan 1990 İzmit doğumlu olup İstanbul’da yaşamaktadır. Eğitimini fotoğraf ve sinematografi üzerine almıştır. Eğitim aldığı iki bölümü de kariyerinin merkezine koyarak, çeşitli sanatçılara artwork fotoğrafları ve marka bazlı fotoğraflar çekmiştir. Fotoğraf projeleri çeşitli sergilerde yer bulmuştur. Mezun olduğu yıldan beri sinema sektöründe çalışmaya başlamış olup, 2017 yılından beri birçok müzik klibi, belgesel, reklam ve kısa filmde görüntü yönetmenliği yapmaktadır. 2 senedir Görüntü Yönetmenleri Derneği’nde (GYD) yönetim kurulu üyesi olup Genel Sekreterlik görevini üstlenmektedir.

Merve Gülistan Aydın

Organik Tarım Danışmanı + Ziraat Mühendisi
2013 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Organik Tarım bölümünü okul birinciliğiyle tamamladı. 2014 yılında girmiş olduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarım Ekonomisi bölümünden mezun oldu. 2017 yılında Türkiye’nin ilk ve tek biyodinamik çiftliği olan İstafil Çiftliği’nde sorumlu Ziraat Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2019 yılında buradaki işine sadece danışman olarak devam ederken, MGA Tarımsal Danışmanlık ve Peyzaj şirketini kurdu. Şuan Türkiye’de ve farklı ülkelerde profesyonel ekibiyle tarımsal danışmanlık hizmeti vermektedir. Aynı zamanda gönüllülük esasıyla Afrika’nın farklı ülkelerinde meyve bahçeleri kurup, tarım ve hayvancılık alanında eğitim vererek, sürdürülebilir bir fayda sağlamaya çalışmaktadır.

Turhan Berke Külcü

Milli Sporcu + Girişimci
7 Ağustos 2000’de Kastamonu’da doğdu ve Balıkesir’e taşınmasıyla eskrim sporuyla tanıştı. 2012’de ilk Türkiye Şampiyonası zaferini elde etti ve 2014’te Türkiye Eskrim Milli Takımı’na seçildi. Özel Balıkesir Açı Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 20’nin üzerinde Türkiye derecesi elde etti ve 2015’te Yunanistan’daki Euro Cup müsabakasında üçüncülük kazandı. 2018’de Özyeğin Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümüne giriş yaptı. Gençler ve Büyükler Flöre branşlarında Türkiye Şampiyonu ve klasman birincisi oldu. 2020’de finans ve işletme dersleri alarak girişimciliğe olan ilgisini keşfetti. 2022’de eskrim spor ekipmanları üretme fikriyle Albef Spor Teknolojileri Anonim Şirketi’ni kurdu. Şirketi, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’nin desteğiyle büyüttü ve Hüsnü Özyeğin’in yatırımıyla güçlendi. Albef Eskrim Akademisi’ni kurarak sporcu yetiştirmeye başladı. Şirket yöneticiliğinin yanı sıra start-up firmalara ve özel şirketlere danışmanlık vermektedir.

Volkan Altunbudak

Ironman
1977 İstanbul doğumlu bir Felsefe öğretmenidir. 18 yıldır Bayer ilaç firmasında Balıkesir satış temsilcisi olarak çalışmaktadır. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Yüksek Lisans mezunudur. Halen Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji bölümünde doktora eğitimini sürdürmektedir. 2017 yılından beri Triatlon sporu ile uğraşmaktadır. 2021 Almanya Frankfurt, 2022 İtalya Cervia ve 2023 İspanya Barcelona’da düzenlenen 3 tam Ironman yarışını tamamlamıştır. Türkiye Triatlon Federasyonu 2022 yılı sprint mesafe yaş grubu şampiyonudur. Bu yıl Fransa Nice’te düzenlenecek Ironman 140.6 mesafe yarışına hazırlanmaktadır.

Organizing team

Bihter
Bilgiçer Güzel

Balikesir, Turkey
Organizer
  • Ceylin Çamurluoğlu
    Team member
  • Defne Sağır
    Team member
  • Efe Emre Genç
    Team member
  • Hakan Certel
    Team member
  • Reyyan Küçükodacı
    Team member