Youth@RonesansKoleji
x = independently organized TED event

This event occurred on
March 5, 2024
9:30am - 12:00pm +03
(UTC +3hrs)
İSTANBUL-AVRUPA, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TED Ronesans Koleji
Kaptan Rıfat sokak aydınevler mahallesi no:13
İSTANBUL-AVRUPA, İstanbul, 34854
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Ronesans­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ALTUĞHAN CAHİT VURAL

Op. Dr. Cahit Vural Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezundur. Türkiye’nin tek resmi akredite estetik cerrahi fellowship programı olan İstanbul Plastik Cerrahi Akademide fellow olarak çalışmıştır. İstanbul Plastik Cerrahi akademideki çalışmalarının ardından Yüzyıl Hastaneler Grubunda çalışmış ve sonrasında Medicana Çamlıca Hastanesinin Plastik Cerrahi klinik sorumlusu olarak görev yapmıştır. Sonrasında Marebelis Klinik Nişantaşı’nda çalışmaya başlamış eş zamanlı olarakta Nişantaşı’nda kendi kliniğini kurmuştur. Dr. Vural Orahayim Balat Hastanesi ve Nişantaşı’nda kendi kliniğinde çalışmalarını sürdürmektedir.

AYŞENUR SENA TARAKÇI

1996’da İstanbul’da doğdu. Görme bozukluğu sebebiyle zorlu bir okul hayatı olsa da hepsini dereceyle bitirdi. 2 yıllık hukuk fakültesi denemesinin ardından sınava tekrar hazırlanarak İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Sanatları - Reklamcılık bölümünden mezun oldu. Onur derecesiyle mezun olduktan sonra Turkcell’de Dijital İş Geliştirme alanında çalışmaya başladı. Hem albinizmi, türlerini, iyi ve kötü yanlarını, görme bozukluğunu, bulduğu çözümleri paylaşıyor hem de tiyatroyla, dalışla, tangoyla sosyal hayatını göstererek albinizmli kişilere ve ailelerine rol model olmaya çalışıyor. Son 2 yıldır hem çalışmakta hem de sosyal medyada albinizmi anlattığı ve farkındalık oluşturmaya çalıştığı içerikler üretmeye devam etmekte

CEM KARAKUŞ

1982 doğumlu Cem Karakuş, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Müh ve Beykent Üniversitesi İşletme yüksek lisans eğitimini tamamladı. 9 yıl boyunca kurumsal hayat tecrübesi kazandıktan sonra girişimci ruhununun izinden giderek 2 ortağı ile birlikte 2017 yılında X İletişim Yeni Medya Dijital Reklam Ajansı’nı kurdu. 2020 yılında ise Muutto isimli Şef Umut Karakuş’un kurduğu restoranına ortak olarak markanın büyüme planlarını tasarladı ve Galataport ve Fişekhane şubeleri açıldı. Bu yolculuklar sırasında limitli kapasiteli kapalı gruplara kendi farkındalıkları üzerinden ilham olmayı hedefleyen “Farkındalık” seminerlerini başlattı. Pek çok üniversitede hem dijital medya ve girişimcilik hem de ilham veren motivasyon konuşmaları yaparak kişilerin hayatına dokunmayı kendi için ilham motivasyon kaynağı haline dönüştürdü.

CEMRE ORAY

13 Kasım 2007 tarihinde İstanbul’da doğdu. Okulunun edebiyat dergisinin editörlüğünü yapan Cemre küçüklüğünden beri birçok öykü kaleme almış ve çeşitli yarışmalarda dereceye girmiştir. Günümüzde üzerinde çalışmakta olduğu bir romanı vardır. 2020 yılında işitme engelliler için ürettiği “Kodların Sesi” adlı projesiyle TÜBİTAK tarafından üçüncülüğe layık görülmüştür. Eğitim hayatına TED Atakent Koleji’nde devam etmekte, aynı zamanda aktif olarak kürek sporuyla ilgilenmektedir.

DURU ZEYNEP GÜNGÖR

Sevgili Duru Zeynep Güngör, Duru Zeynep Güngör 30 Mart 2009 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Çeşitli sanatsal ve akademik faaliyetler sürdürmüştür. Çevresi tarafından öğrenmeye ve anlatmaya olan hevesi tanınmaktadır. Şuan TED Atakent Koleji Esenyurt kampüsü hazırlık sınıfında öğrenim görmektedir. Hobi olarak keman çalmakta ve kitap okumaktadı

OKAN ALGÜN

1980 İstanbul doğumlu olan Okan Algün, kariyerine sistem mühendisi olarak başlamıştır. Daha sonra bilgi teknolojileri yöneticisi, iş analisti ve siber güvenlik uzmanı gibi çeşitli alanlarda çalışmıştır. Adalet Bakanlığı İstanbul Bölge Adliye Ceza ve Hukuk Mahkemelerinde yeminli bilirkişi olarak da görev yapmış ve uzmanlık alanlarıyla ilgili danışmanlık hizmetlerini sürdürmektedir. 2015 yılında EDUTECH Bilişim Şirketi’ni kurarak eğitim teknolojileri konusunda çalışmalarına odaklanmış, uluslararası birçok sertifika ve yeterlilik belgesine sahiptir. Ayrıca çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmaktadır. Bilgi ve tecrübelerini daha geniş kitlelere aktarmak amacıyla siber güvenlik, bilişim suçları ve sosyal mühendislik gibi konularda düzenlenen organizasyonlarda binlerce öğrenciye konferanslar vermiştir. Gönüllü olarak eşitli sivil toplum kuruluşlarında eğitimler vererek, toplum güvenliğini sağlamak adına aktif rol almaktadır.

TİMUR ACAR

1983 İstanbul doğumlu olan Timur Acar, dans eğitimine ilk olarak 1991 yılında Klasik Bale ile başlamıştır. Daha sonra Modern Dans, Jazz Dans, Hip Hop, Flamenko, Salon Dansları ve Sosyal Latin Dansları eğitimlerini almıştır. Türkiye’nin önde gelen ve saygın kurumlarında eğitmen, koreograf ve dansçı olarak çalışmış ve binlerce öğrenci yetiştirmiştir. Salsa branşında çiftlerde Türkiye 5.liği grup show kategorisinde 4.lük ve serbest stil Dans Show kategorisinde Türkiye 1.liği bulunmaktadır. 22 yıldır yaptığı mesleğine devam etmektedir.

ZÜLAL NALBANT

Sevgili Zülal Nalbant, 24 Nisan 2007 İstanbul doğumlu Zülal Nalbant, TED Rönesans Koleji 11. Sınıf öğrencisidir. Sanat alanında piyano eğitimini uluslararası sınavlarla belgelemiştir. The Duke of Edinburgh Gençlik Ödülleri kapsamında bronz ve gümüş kategorilerini başarıyla tamamlamıştır. Okulunda MUN kulübünde olan Zülal Nalbant aynı zamanda iş hayatına hazırlanmak için yarı zamanlı çalışmaktadır. LÖSEV gönüllüsüdür.

Organizing team

Letisya
Demirciyan

Istanbul, Turkey
Organizer