BurgasWomen
x = independently organized TED event

Theme: Two Steps Forward

This event occurred on
October 21, 2023
Burgas, Burgas
Bulgaria

💥 TEDxBurgasWomen дава гласност на идеите, които изграждат по-добро и по-справедливо бъдеще за всички. Това е локално събитие, организирано в духа на най-голямата световна вдъхновителска конференция TED, чиято мисия е да открие и представи „идеи, които си заслужава да бъдат споделени“.
👥 Тази година конференцията TEDWomen ще представи с радост тези, които правят смели крачки в бъдещето, тези, които работят безапелационно, за да направят големите мечти реалност. Независимо дали работят директно върху нови модели на справедливост и приобщаване или са пионери в собствените си професии, тазгодишните лектори демонстрират ярко ново мислене и идеи, предназначени да очароват, повдигнат и отключат нови възможности за всички нас.
🔴 Присъедините се към нас за това пътуване, което започва не с едно, а с... Две стъпки напред.
✅ Културен Дом НХК отново ни посреща на 21 октомври от 10:00 ч.
Заповядайте! Очакваме ви!
🎫 Билети може да закупите в сайта ни: www.tedxburgas.com

NHK culture center
Troykata sq.
Burgas, Burgas, 8000
Bulgaria
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Burgas­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Емилия Стоянова-Ковачева

Relationship и Dating консултант
Емилия Стоянова-Ковачева е relationship и dating консултант с над 12 години опит Още от ранните си 20 години Емилия проявява силен интерес към взаимоотношенията между мъжете и жените, не случайно и приятелите й се допитват до нея за съвети, когато имат любовни проблеми. В последствие това се превръща в нейно призвание. Вече повече от 12 години тя се занимава с изследването и наблюдението на динамиката в отношенията между двата пола. Мисията й е да помага на хората (с фокус към дамите), да намерят подходящия за тях партньор, да изградят и поддържат здрава и успешна връзка. Емилия е автор на две книги. Първата е насочена към света на срещи, а втората към изграждането на успешна връзка.

Звезда Йорданова

Експерт подбор на персонал
Звезда Йорданова работи в областта на човешките ресурси от повече от 10 години. Завършва магистратува „Управление на човешките ресурси“ в Софийски Университет със златен медал за отличие. Започва кариерата си в една от най-големите международни агенции по подбор на персонал в световен мащаб, а през годините има възможност да работи и в други международни компании с фокус кариерно и фирмено консултиране, привличане на ключови кадри, анализи на пазара на труда. Създава и патентова първите рекрутмънт органайзери за екефтивно планиране. През последните няколко години специализира в подбора на ИТ кадри и в момента работи за американска ИТ компания. Живее и работи от любимия си град Бургас. Обича да прекарва време със семейството си и развива кариерен блог. Звезда вярва, че правилният човек на точното място може не просто да постигне невероятни резултати, но и да вдъхнови хората около себе си.

Лео Бианки

Шеф-готвач
Лео Бианки е италиански и български певец, готвач и телевизионен водещ. За първи път пристига в България през 1992 година, а през 1994 г. Се мести да живее в Бургас. През 2005 г. става първият чужденец-участник в Big Brother България. Той остава до финала на шоуто, но завършва втори. Шоуто му променя живота му. Записва няколко хитови песни с Део, Мария Илиева, Играта и др. Води собствено готварско телевизионно шоу. Той притежава няколко заведения. Две пицарии и кафене в София, където живее. Горд баща е на близнаци - Матия и Николо.

Мария Атанасова

Социален мениджър
Мария Атанасова по професия и душа е социален работник. Професионалният й път е изцяло отдаден на работата с деца и семейства, каквато е и магистърската й степен. Работи в Център за обществена подкрепа от първия ден на създаването му и вече 18 години се бори за правата на децата. Мисията й е да помага на хората изпаднали в трудна житейска ситуация. Има огромно желание да покаже на обществото, че в социалните услуги работят изключително опитни и добри специалисти с големи сърца и ако дете или родител потърси подкрепа не е срамно или страшно, а е проява на отговорност и грижа. Нейната мисия е да върне вярата на хората в институциите и да бъде гарант, че в Бургас те наистина работят. През 2022 г. един от ръководените от нея екипи е награден в категория "Екип" на наградите "Агенти на промяната".

Мария Салабашева

Управител на ММЦ
Мария Салабашева е личност с многостранни интереси и умения, журналист, общественик и класически пианист. Професионалното й развитие като музикант я отвежда на много места по света, а по време на втората си магистратура в Ню Йорк се влюбва завинаги в мултикултурната среда. Там през 2007 г. за първи път открива иновативните идеи на TED и до 2017 г. е сред активните преводачи и редактори на платформата на български език. Работата като телевизионен журналист й дава уникалния шанс да разказва за интересни хора и съдби във всички социални сфери. През 2021 - ва година Мария се впуска в предизвикателството да ръководи екипа на Младежкия международен център в Бургас.

Михаил Ненов

Директор на ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията"
Михаил Ненов е директор на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ – първото новооткрито общинско училище през XXI век. Училището за кратко време се превърна в образователна марка, синоним на иновативно образование. Предишните му професионални роли включват учител по български език и литература, хоноруван преподавател по теория на литературата в СУ „Св. Климент Охридски“, автор на методически решения за бизнес обучения, педагогически консултант на редица национални и международни проекти. Вижда себе си като интелектуален номад и сериен образовател, посветен на усъвършенстване на света, в който живее, със средствата на познанието.

Organizing team

Doncho
Zlatev

Bulgaria
Organizer