BrașovSalon
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 24, 2023
12:00am - 12:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Brasov, Brașov
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Radisson Blu Aurum Hotel, Brasov
Bulevardul Eroilor 23, Brașov 500030
str. Harmanului 19, bl. 31 bis, sc.A, ap.4, Brasov
Brasov, Brașov, 500030
Romania
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Brașov­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adriana Istrate

Adriana a reușit performanța de a termina șapte maratoane și șapte ultramaratoane pe toate cele șapte continente în mai puțin de zece luni, stabilind astfel un record mondial. Are o experiență de peste 20 de ani în banking, real estate și project management.

Cătălin Toderaș

Cătălin Toderaș: în 2018 a inițiatiat și susțne, alături de Dan Girtofan, Programul de Educație Rutieră “E.R.A. Educație – Responsabilitate – Atitudine”, adresat elevilor de Clasa a 12-a, program început în județul Brașov și extins în alte 6 județe din țară, având, până in prezent, peste 20.000 de elevi beneficiari.

Cezar Munteanu

Cezar Munteanu, este "bucătarul" căruia la vârsta de 23 de ani, i s-a oferit posibilitatea să lucreze direct pentru șefi de stat. A muncit mult pentru a reprezenta cu cinste România, timp de 14 ani, indiferent ca a fost dineu cu Hillary Clinton, Colin Powell sau altcineva. Chef Munteanu a "furat" tainele bucatariei internationale de la mari bucatari ai lumii: Matt, Dietr, Kranzl, N.Lagret, Marchessi, I.Massari. Cezar Munteanu în afara de a fi un bun bucătar, este un bun gastronom. Predă management gastronomic, toata partea de teorie, conceptul de gastronomie, si nu doar partea de cooking.

Dan Ghiță

Dan Ghita, deși are doar 28 de ani este antreprenor in serie, construind 3 business-uri de succes cu pasiune și multă motivație. Este co-fondatorul Think Tiny House, printre cei mai mari producători de case mobile din Europa, co-proprietarul Coniferis Retreat, o oaza de liniste in inima Munților Apuseni. A atras peste 600 de turiști din peste 10 tari sa ne viziteze frumoasele meleaguri pe bicicleta prin firma sa Biciclez.ro.

Dragoș Cabat

După o carieră îndelungată în finanțe și banking, Dragoș Cabat este preocupat în prezent de domeniul economiei moderne, în special lecții de economie pe care le putem aplica în viața de zi cu zi pentru a deveni mai fericiti.

Dumitru Borțun

Dumitru Borţun este doctor în filosofie şi profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti – SNSPA, unde predă cursurile „Analiza discursului public”, „Semiotică. Teorii ale limbajului”, „Etică în comunicare” şi „Responsabilitate socială corporativă”. În 2009, Alianța Națională a Organizaţiilor Studenţilor din România – ANSOC l-a premiat cu titlul de Profesor Bologna, acordat profesorilor care „sunt apreciaţi de studenţi, aduc plus de valoare educaţiei din România şi sunt modele pentru studenţi”. În 2015 a primit tilul de „Personalitatea anului 2015”, acordat de Revista Legal Point pentru „promovarea valorilor morale în tehnicile de comunicare”, iar în 2017, Diploma de Excelenţă „Integritate, Bună Guvernanţă şi Responsabilitate Socială”, acordată de Eurolink – Casa Europei. În 2021, Președintele României, Klaus Iohannis, i-a acordat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”, categoria Cercetare științifică, „în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută de-a lungul întregii activități la promovarea culturii și a identității naționale românești”. În 2023, Asociația pentru Dialog și Valori Universale i-a acordat Premiul „Pace și Dialog”, pentru acțiunile prin care a contribuit la „dezvoltarea dialogului și toleranței în societate”.

Flavius Țurcanu

Flavius Turcanu, este singurul COACH și OPTOMETRIST din România, și îi ajută pe oameni să-și recupereze vederea relaxată și clară în mod NATURAL - fără ochelari, fără operatie, fără lentile de contact - și fără efecte adverse.

Ioan Prisecaru

Ioan Prisecaru a fost în anii 80 unul din marii judoka ai României. A ajuns campion naţional, a reprezentat ţara la Balcaniade şi chiar un campionat European, aşa că a văzut înainte de Revoluţie cum erau economiile deschise. Azi fostul campion la judo este cel mai mare industriaș al Iașului, creînd peste 1000 de locuri de muncă.

Muhammet Petru Gurkan

Muhammet Petru Gurkan are 23 ani de experiență în domeniul hotelier în Turcia și 9 ani de antreprenoriat în România în conceptul healthy lifestyle. Conceptul implementat de el in România și Europa de Est este unul de pionierat, aducând o nouă abordare asupra stilului de viață. A fost premiat ca și inovație în domeniul well-beeing.

Organizing team

Tibi
Ruczui

Brasov, Romania
Organizer