AUTH
x = independently organized TED event

Theme: METHEXIS

This event occurred on
March 19, 2023
Thessaloniki, Thessaloniki
Greece

A psychic meeting that is revolving around the contacts you have chosen, the communication you have with them along the way, perhaps, to a common destination. Your journey; the people and the moments that left a part of them in your soul; the realization of completion, the undeniable moment of fulfilling a dream.

Warehouse D, Thessaloniki Port
Navarhou Votsi 3
Thessaloniki, Thessaloniki, 54625
Greece
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­A­U­T­H events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Angelos Zymaras

Ο Άγγελος Ζυμάρας είναι επαγγελματίας φωτογράφος με σπουδές στο Λονδίνο, όπου και δούλεψε για 16 χρόνια. Συνεργάστηκε με ποικίλα ξένα περιοδικά κάνοντας editorials. Στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε την σχολή φωτογραφίας Stereosis Photography School, που στα 22 χρόνια λειτουργίας έχει πάνω 1.000 μαθητές. Ασχολείται κυρίως με την αθλητική φωτογραφία, ενώ δημιούργησε το φωτογραφικό πρακτορείο azsportsimages.com, όπου συνεργάζονται Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι. Έχει καλύψει ως φωτογράφος 5 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, 12 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 11 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020, αποτέλεσε Photo Manager της οργανωτικής επιτροπής.

Aris Dimokidis

Ο Άρης Δημοκίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε δημοσιογραφία στο Λονδίνο, δούλεψε σε ελληνικά ΜΜΕ, έφτιαξε blog, έγραψε παιδικά βιβλία και απ' το 2010 είναι στη LIFO. Υπήρξε διευθυντής του σάιτ LIFO.gr και στη συνέχεια του δικού του σάιτ στη LIFO, τα Μικροπράγματα. Αυτόν τον τίτλο έχει και το podcast του, στο οποίο παρουσιάζει τα εβδομαδιαία ηχητικά ντοκιμαντέρ του.

Eirini Cheirdari

Η Ειρήνη Χειρδάρη σπούδασε αρχικά δημοσιογραφία και εργάζονταν ως sex editor, ενώ παράλληλα συνέχιζε τις σπουδές της πάνω στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Ωστόσο, ενώ σκόπευε να τα παρατήσει, εξαιτίας του ταμπού/δυσκολιών του επαγγέλματός της στις τότε συνθήκες, ένα ενθαρρυντικό σημείωμα από την Αμερικανίδα σεξολόγο Dr. Routh την απέτρεψε και την οδήγησε, έπειτα από κάποια χρόνια, να αρχίσει το πρώτο πρόγραμμα σεμιναρίων σεξουαλικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Πιστοποιήθηκε στο sex coaching, υπήρξε υπεύθυνη του τμήματος sex coaching στο Ανδρολογικό Ινστιτούτου Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στο sex therapy και δημιούργησε το «sex academy», μία πλατφόρμα σεξουαλικής εκπαίδευσης, όπου παρέχει μαζί με τους συνεργάτες της webinars και online συνεδρίες.

Eleana Andreoudi

Η Ελεάνα Ανδρεούδη γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε με υποτροφία στην Ακαδημία «Heinz-Bosl-Stiftung» του Μονάχου, ενώ παράλληλα είχε προσκλήσεις από την Αμερικανική Ακαδημία Χορού, την Κρατική Σχολή Χορού της Όπερας της Βιέννης και την Ακαδημία των Καννών «Rosella Hightower». Από το 2018 ξεκίνησε διεθνή σταδιοδρομία και κάθε καλοκαίρι εμφανίζεται ως Α΄ Χορεύτρια στο Διεθνές Φεστιβάλ της Arena di Verona, σε παραγωγές σκηνοθετημένες από τον αείμνηστο Franco Zeffirelli. Παράλληλα, συμμετέχει σε διεθνή γκαλά και παραστάσεις. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Α. Ωνάσης, ενώ έλαβε δίπλωμα καθηγήτριας χορού με άριστα. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 11η Eurovision Νέων Χορευτών και κατατάχθηκε στους δέκα καλύτερους νεαρούς χορευτές της Ευρώπης (2005). Έχει βραβευτεί με διεθνή πρώτα βραβεία σε Grand Prix και τιμητικές διακρίσεις. Το 2012 έγινε μέλος του Μπαλέτου της ΕΛΣ, το 2014 Κορυφαία, το 2015 Σολίστ και το 2017 Α΄ Χορεύτρια.

Fotis Sergoulopoulos

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Βεάκη" και συνέχισε τις θεατρικές του σπουδές στο Παρίσι. Δούλεψε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως ηθοποιός, ενώ εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός και ως συντάκτης σε περιοδικά. Από το 1999 εργάζεται ως παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών. Αυτή την περίοδο επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή στη μεσημεριανή ζώνη στην ΕΡΤ1. Έχει κάνει τη σειρά podcast «Τελικά καλά τα κατάφερες», όπου παρουσιάζει και συνομιλεί με πρόσωπα της LGBTQ+ κοινότητας και την παιδική σειρά «Θα σου πω στο διάλειμμα» στη Lifo Mag. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής στο θερινό τμήμα του γλωσσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Οικονομικό forum των Δελφών 2022. Είναι πατέρας ενός αγοριού 9 ετών.

giorgos A. Konstantinou

Ο γιώργος Κωνσταντίνου έχει καταγωγή από την Κύπρο. Βίωσε το δράμα της προσφυγιάς με την τουρκική εισβολή στην ιδιαίτερη πατρίδα του (1974). Σπουδές παιδαγωγικά· ασχολήθηκε με την ζωγραφική, την λογοτεχνία και την χαρακτική. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις (1995 - 2006) και έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Γαλλία (2007-2022). Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, εντός και εκτός Κύπρου, καθώς και σε μουσεία στην Κύπρο και την Ελλάδα. Έχει εκδώσει βιβλία που συνδυάζουν έργα του ζωγραφικής και χαρακτικής με τον λυρικό ποιητικό του στοχασμό, μεταξύ των οποίων: Αγνώστου χρόνου (2011), Αποτυπώσεις στη σιωπή (2016), Τα Φιλικουτούνια – Αντιφωνήματα (2020). Το θεατρικό έργο Τρία αδέρφκια... τρία μήλα… τζι ένας Δράκος (2021) στηριγμένο σε παραδοσιακό παραμύθι της Κύπρου. Εικονογράφησε διάφορα βιβλία με τελευταίο, την σημαντική έκδοση βυζαντινής μυθιστορίας «Καλλίμαχος και Χρυσορρόη» (ΑΠΘ, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών).

Giota Negka

Η Γιώτα Νέγκα είναι τραγουδίστρια και δασκάλα φωνητικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ανακάλυψε, πριν την ενηλικίωση, την καλλιτεχνική της ταυτότητα. Τραγουδίστρια σχεδόν από κούνια, με μπαμπά ερασιτέχνη μουσικό και μαμά που γινόταν η ψυχή των σπιτικών γιορτών. Με αυτή την «προίκα» ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη την πορεία της στις ρεμπέτικες σκηνές της πόλης, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να περάσει την πόρτα του Εθνικού Ωδείου, από το οποίο αποφοίτησε ως αριστούχος. Έχει συναντηθεί με σπουδαίους δημιουργούς σκηνικά και δισκογραφικά, όπως τον Π. Καλαντζόπουλο, τον Σ. Κραουνάκη, τον Θ. Καραμουρατίδη, τον Ν. Μωραΐτη, τον Δ. Παπαδημητρίου· έχει βιώσει τη συγκίνηση των μαγικών σκηνών του Ηρωδείου, της Επιδαύρου, της Λυρικής Σκηνής, ενώ πρόσφατα γνώρισε τον κόσμο του θεάτρου συμμετέχοντας ως κορυφαία του χορού στην παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμ. Χειλάκη και Μ. Δούνια. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να ταξιδεύει τον κόσμο και στον κόσμο τραγουδώντας.

Konstantinos Mpouras-Mpaimakos

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 17 Ιανουαρίου το 1987, στις 9:00 το πρωί, ενώ έξω χιόνιζε. Σπούδασε Γραφιστική στο Α' ΤΕΙ Αθηνών, αλλά τον τράβηξε κάτι που έχει “πραγματικά” λεφτά. Οι παράνομες κοκορομαχίες. Με την κωμωδία ασχολείται ως βιτρίνα. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του του έδωσαν για τιμωρία δύο επίθετα και τον υποχρέωναν να παρακολουθεί για ώρες βιντεάκια stand-up comedy. Έτσι, το 2013 αποφάσισε να τους εκδικηθεί, οπότε ξεκίνησε να κάνει κι αυτός κωμωδία. Έχει παίξει σε πάνω από 700 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ συχνά δραστηριοποιείται και στο YouTube («Πρηξομπάλι» (Jetdrops), «Επικίνδυνες Επιλογές» (Vodafone CU), «Μες στη Μέση», «Pitατάκες» (ComedyLab).

Leon Yohai

Ο Λέων Γιοχάη σπούδασε οπτομετρία στην Ιταλία, ακολουθώντας τα βήματα των γονιών του. Αντί, όμως, να δουλέψει στο οικογενειακό κατάστημα οπτικών, έφτιαξε την ιστοσελίδα του και έπειτα δούλευε από το υπόγειο του καταστήματος φτιάχνοντας ιστοσελίδες τρίτων. Το 2005 ίδρυσε στην Αμερική την Qmobile, φέρνοντας στην αγορά τα πρώτα ringtones, την οποία και πούλησε το 2008, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα. Ακολούθησε η πιο επιτυχημένη ιδέα του, η πλατφόρμα “zulutrade”, μια πλατφόρμα συναλλαγών και εξασφάλισης αποδόσεων. Δέκα χρόνια αργότερα, με τεράστιο όγκο συναλλαγών, πούλησε το “zulutrade” σε κινέζικο όμιλο. Επικεντρώθηκε στο Βitcoin, εγκαθιστώντας φάρμα φιλοξενίας μηχανών εξόρυξης Βitcoin στο Καζακστάν, η οποία θα εγκατασταθεί σύντομα στο Τέξας, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Η πορεία του είναι άκρως επιτυχημένη, με βρετανικά επιχειρηματικά έντυπα κύρους να τον κατατάσσουν στους 100 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του διαδικτύου.

Mariza Karidi

Η Μαρίζα Καρύδη γεννήθηκε σε ένα μουσείο, με πατέρα συλλέκτη ναυτικών οργάνων. Σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης, και Φωτογραφία στην Αθήνα. Βασικές της αξίες είναι η ευθύνη των σκέψεων και των πράξεών της, καθώς και ο σεβασμός σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Ζει βιώσιμα, είναι vegan και έγινε γνωστή μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στα κοινωνικά δίκτυα, όπου μοιράζεται τον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής της. Ακόμη, είναι δημιουργός του Girl In A Museum, μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας αφιερωμένη στην τέχνη. Τα τελευταία δέκα χρόνια συμμετέχει σε ειρηνικές διαμαρτυρίες για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο. Ταξιδεύοντας ως μέλος του πληρώματος σε ένα από τα πλοία της Greenpeace, γνώρισε τον σύντροφό της. Μαζί, το 2023, αναπαλαιώνουν ένα ξύλινο ιστιοφόρο στην Αγγλία και σχεδιάζουν ένα ναυτικό μουσείο με τη συλλογή του πατέρα της στα Κύθηρα.

Niki Vakali

Η Νίκη Βακάλη άρχισε να φοιτά στην Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην ηλικία των 20 ετών. Διανύοντας το καλοκαίρι του 2ου έτους, είχε την τύχη να συμμετέχει στην μεγάλου μήκους ταινία «Ένας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Η πρώτη της τηλεοπτική σειρά ήρθε με τον «Αστέρα Ραχούλας». Στη συνέχεια διέκοψε για λίγο την εργασία της και παρακολούθησε τα θερινά μαθήματα εφ’ όλης της ύλης του θεάτρου και της κάμερας στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών, στην Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας, συμμετείχε στη σειρά «Λόγω τιμής», ενώ ακολούθησαν οι σειρές «Έρωτας με διαφορά» και «Μόλις χθες». Πρόσφατα ολοκλήρωσε και την πρώτη της θεατρική εμπειρία, στο έργο «ο Κουρέας της Σεβίλλης» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Φάνη Μουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Αγαπάει τη δουλειά της και στόχος της είναι να εμπνέει και να θυμίζει στους ανθρώπους τη φύση τους και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Renos Haralambidis

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Είναι αυτοδίδακτος ηθοποιός και σεναριογράφος, με θεατρικές σπουδές σε ελεύθερα εργαστήρια. Έχει πρωταγωνιστήσει στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο, γράφοντας και σκηνοθετώντας πέντε ταινίες, ενώ παράλληλα είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο. Ως σκηνοθέτης εμφανίστηκε το 1997 με την ταινία «No Budget Story», μια ασπρόμαυρη ρομαντική ταινία που ξεκίνησε μια ολόκληρη σχολή με τη φιλοσοφία του γύρω από τον κινηματογράφο, ενώ το 2000 ακολούθησε η ταινία «Φτηνά τσιγάρα», μια ταινία γυρισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζει «τζαζ αυτοσχεδιασμό», και που στιγμάτισε την γενιά του τέλους της δεκαετίας του ’90. Απέσπασε βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης (Βραβείο FIPRESCI).

Sotirios Gkaragkanis

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης είναι χρυσός Παραολυμπιονίκης στο Τόκιο, ως συνοδός αθλητής, Πρωταθλητής Ελλάδος, απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. H αθλητική του κλίση έγινε αισθητή από μικρή ηλικία. Είναι αθλητής ταχυτήτων (60m, 100m, 200m) της Εθνικής Ομάδας Στίβου και της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στην σκυταλοδρομία. Το 2019 είχε την πρώτη του μεγάλη αναγνώριση, καθώς με το ατομικό του ρεκόρ στα 100m προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Από το 2021 συνεργάζεται με τον Αθανάσιο Γκαβέλα, ως συνοδός αθλητής. Μαζί κατόρθωσαν να ανέβουν στο υψηλότερο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων και να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100m στην κατηγορία Τ11, που αφορά την απώλεια όρασης. Έχει στεφθεί 5 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, ενώ παράλληλα μετρά πολυάριθμες συμμετοχές σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Sotiris Fokeas

Ο Σωτήρης Φωκέας είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2013 και από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Καλών Τεχνών της ΑΣΚΤ το 2020. Η δουλειά του περιστρέφεται γύρω από την τέχνη του δρόμου, την εννοιολογική τέχνη, τα installations και τα performances. Στον πυρήνα της, η τέχνη του εξ αρχής βασιζόταν στην αντίθεση μεταξύ των ιδιωτικών και δημοσίων χώρων, με τους τελευταίους να αναφέρονται είτε στους δρόμους είτε στο διαδίκτυο, μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Stefi Vasilopoulou

Η Στέφη Βασιλοπούλου ξεκίνησε την πρώτη της επιχείρηση στα 20 και τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία επιχειρήσεων, ενώ επενδύει σε startups και συμβουλεύει εταιρείες να αναπτυχθούν. Είναι δημιουργός του πρώτου inspirational podcast στην Ελλάδα με 100 επεισόδια που εμπνέουν τον κόσμο να Ζει Ακόμα Καλύτερα. Ένα burnout την έκανε να επαναπροσδιορίσει τα πάντα και να εξερευνήσει τον διαλογισμό και την πνευματικότητα. Συλλέγει εμπειρίες που την έχουν οδηγήσει να γνωρίσει διάφορες κουλτούρες. Η θάλασσα είναι το καθημερινό της φάρμακο. Πιστεύει ότι οι ίδιοι καλούμε σε εμάς κάθε γεγονός, για να δημιουργήσουμε και να βιώσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Νιώθει δέος για την ζωή και την ζει σαν τελετουργικό, τιμώντας την ύπαρξη, με περισσότερη αγάπη και λιγότερο φόβο. Υποστηρίζει ότι έχουμε την ελευθερία να δημιουργήσουμε ό,τι επιθυμούμε.

Organizing team

GRIGORIOS
ZAROTIADIS

Thessaloniki, Greece
Organizer

Maria Vasiliki
Papaoikonomou

Thessaloniki, Greece
Co-organizer
  • Alexandros Katakalos
    Marketing/Communications
  • Angie Stathaki
    Marketing/Communications
  • Dimitra Toulaki
    Team member
  • Dimitris Zisopoulos
    Production
  • Elena Samakovli
    Marketing/Communications
  • Eva Thimiati
    Marketing/Communications
  • Georgios Chomatas
    Team member
  • Kallia Karagianni
    Partnerships/Sponsorship
  • Katerina Tsatsaroni
    Marketing/Communications
  • Maria Christina Rossaki
    Team member
  • Miltiadis Moraitis
    Marketing/Communications
  • Nefeli Tsilopoulou
    Team member
  • Panagiotis Karatakis
    Production
  • Sofia Agalioti
    Production
  • Spiros Papaioannou
    Production
  • Stefanos Vezirgianopoulos
    Team member
  • Stella Chamarousiou
    Partnerships/Sponsorship
  • Vasiliki Lamprou
    Team member
  • ZOI PAPAKYRITSI
    Team member
  • Έφη Χαϊδευτού
    Marketing/Communications
  • Κωνσταντίνα Τσολακίδου
    Team member
  • Νάσος Κόκκινος
    Curation