AUEB
x = independently organized TED event

Theme: PANGEA

This event occurred on
March 18, 2023
Athens, Attiki
Greece

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Athens Conservatoire
Rigillis & Vas. Georgiou B' 17-19
Athens, Attiki, 10675
Greece
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­A­U­E­B events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aggelos Giakoumidis

O Άγγελος Γιακουμίδης είναι συνδημιουργός και συμπαρουσιαστής του “Football Stories”. Γεννιέται το 1991 στην Θεσσαλονίκη, όπου και ζει, στατιστικά τουλάχιστον, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Το 2013 αποφοιτά από τη σχολή φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προς ανακούφιση της μητέρας του, και εργάζεται για τα επόμενα 2 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το 2015 μετακομίζει στο Μπράιτον της Αγγλίας, με σκοπό να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του και έπειτα να ζήσει και να εργαστεί μόνιμα, όπως τότε πίστευε. Το απρόβλεπτο, που είναι το πιο κοινό γνώρισμα της ζωής του, τον στέλνει πίσω στην Ελλάδα το 2017, και το 2018 ξεκινάει το ταξίδι του Football Stories. Αισίως, το 2020 ολοκληρώνεται η 1η σεζόν μα για άλλη μια φορά, το απρόβλεπτο με τη μορφή του Covid, τον στέλνει πίσω στη Θεσσαλονίκη. Περνάει τα επόμενα 2 χρόνια δημιουργικής, παραγωγικής και υπαρξιακής ανησυχίας, δουλεύοντας ως φυσικοθεραπευτής και ως καθηγητής στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Mediterranean College. Παράλληλα, συνδημιουργεί στο Youtube το «Phyxit», ένα κανάλι φυσικοθεραπευτικού / αθλητικού περιεχομένου, το οποίο τρέχει μέχρι σήμερα. Το 2022 μετακομίζει στην Αθήνα, και αφιερώνεται στη 2η σεζόν του Football Stories. Σήμερα, στο διάστημα κάτω από τη λέξη «επάγγελμα» κοντοστέκεται λίγο για να σκεφτεί τι θα συμπληρώσει. Θα ήθελε ειλικρινά να γράψει «συγγραφέας», εκτός κι αν αφορά βιογραφικά σημειώματα.

Akylas Mytilinaios

Ο Ακύλας Μυτιληναίος τα τελευταία δύο χρόνια κάνει αισθητή την παρουσία του στο κόσμο του διαδικτύου. Το κοινό του στο TikTok τον παρακολουθεί μπροστά στην κάμερα να κάνει απενοχοποιημένες διασκευές και mash-up κομμάτια από την Τζούλια Αλεξανδράτου με Vance Joy και 'Ελλη Κοκκίνου σε La camisa negra. Η μουσική του είναι μία μείξη έντεχνου ροκ με ποπ και εντελώς queer. Ο Ακύλας τραγουδά συνήθως για το πώς επιβιώνει ένας εικοσάρης στην Αθήνα με φτηνό κρασί και καλή (ή κακή) παρέα, με όλα τα άγχη που περιλαμβάνει αυτό. Ξεκίνησε να μαθαίνει γιουκαλίλι στην καραντίνα μέσω YouTube και άρχισε να γράφει δικά του κομμάτια. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου του κομματιού «Φθηνοκρασο», συμμετείχε στο The Voice με την ομάδα του Πάνου Μουζουράκη. Το πρώτο live των «Akylas & The Souchels» έγινε στο Thessaloniki Pride 2021. Η μπάντα αποτελείται από τον Στέφανο Κοπανάκη στο μπάσο , τον Γιώργο Κοκοτσάκη στα ντραμς και τον Γιώργο Καζάντη στη κιθάρα

Athens Center of Capoeira Corpo Fechado

Η σχολή Athens Center of Capoeira Corpo Fechado δημιουργήθηκε στα τέλη του 2014 και το όνομα μεταφράζεται κυριολεκτικά σαν “κλειστό σώμα”. Πρόκειται για μία μεταφορά για το άφθαρτο σώμα, μία ιδιότητα που όπως λέει ο θρύλος είχε αποκτήσει ο Besouro Cordão de Ouro (Manoel Henrique Pereira), ένας capoeirista σύμβολο στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα μαθήματα γίνονται στην Κατεχάκη από τον Φωτιάδη Νίκο(Instrutor Farofa), καθώς και από τον Ορέστη Αλεξιάδη (Aluno Pernalonga) και τη Μαριάννα Σφυρίδη (Aluna Flor), ενώ διδάσκει σε άλλους χώρους και η Ξένια Σταθούλη (Monitora Perigosa). Υπεύθυνος για το έργο και την καθοδήγηση της ομάδας στην Αθήνα είναι ο Professor Simba από το Israel Center for Capoeira. Η Capoeira είναι μία αφροβραζιλιάνικη μορφή τέχνης που συνδυάζει μάχη, χορό, παιχνίδι, ρυθμό και κίνηση. Είναι ένας διάλογος μεταξύ των παικτών, μια συνομιλία μέσω της κίνησης που μπορεί να πάρει πολλές αποχρώσεις ανθρώπινης εκφραστικότητας. Είναι ένα δημιουργικό και δυναμικό σύστημα έκφρασης και δομημένου αυτοσχεδιασμού. Η εκμάθηση γίνεται βάση τεχνικών, χορογραφημένων κινήσεων, αυτοσχεδιασμού και σωματικής ενδυνάμωσης εστιάζοντας στην συνεργασία και την ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ των ασκούμενων. Έχει μουσικές και κινησιολογικές βάσεις στην Αφρική που έχουν αναμιχθεί με ιθαγενή και Ευρωπαϊκά στοιχεία, δημιουργώντας μια πολυπολιτισμική τέχνη που έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο ελευθερίας ανά τον κόσμο. Εξελίχτηκε στη Βραζιλία από αφρικανούς σκλάβους, κυρίως από την περιοχή της Angola, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν από την Αφρική για να χρησιμεύσουν ως εργατικά χέρια από τους Πορτογάλους αποικιοκράτες στην παραγωγή ζαχαροκάλαμου. Οι σκλάβοι έφεραν ζωντανή την κουλτούρα τους και οι διάφορες εκφράσεις της αποτέλεσαν βασικά στοιχεία κατά τη δημιουργία και την εξέλιξη της τέχνης.

Dimitris Moisiadis

Ο Δημήτρης Μωυσιάδης είναι 29 ετών και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Από μικρός είχε πηγαίο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και τις προεκτάσεις του χρησιμοποιώντας τον ελεύθερο του χρόνο για να διαβάζει ιστορίες από όλα τα μέρη του πλανήτη. Αυτό δημιούργησε και μια σχετικά σπάνια αγάπη για έναν έφηβο, προς τα μαθήματα της γεωγραφίας και της ιστορίας ευρύτερα. Όνειρο του ήταν πάντα να ταξιδέψει και να τις ανακαλύψει ο ίδιος ή ακόμα και να δημιουργήσει νέες. Αν και σπούδασε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, κατάφερε ως ένας εκ των συνδημιουργών του Football Stories να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και μέσα σε δύο τηλεοπτικές σεζόν να δει όλα εκείνα τα παιχνίδια που σαν παιδί είχε τοποθετήσει στην προσωπική του bucket list. Σήμερα έχοντας μετακομίσει εδώ και ένα χρόνο στην Αθήνα, συνεχίζει να προσθέτει προορισμούς σε αυτή τη λίστα με μοναδικό του στόχο αυτό να μη σταματήσει ποτέ.

Dora Tsipra

Η Δώρα Τσίπρα είναι υποψήφια διδάκτορας Μουσειολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ. Η έρευνά της επικεντρώνεται στα οικομουσεία και πιο συγκεκριμένα στην Απάνω Μεριά της Σύρου, όπου τα αμιγώς γεωλογικά τεκμήρια μπορούν να διαφυλαχθούν και να αναδειχθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν χαρακτήρα ανθρωποκεντρικό. Το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που δεσπόζει εκεί κι έχει παραμείνει αλώβητο χάρις την ενεργοποίηση των ανθρώπων της τοπικής κοινότητας, είναι επακόλουθο της μετατόπισης των τεκτονικών πλακών. Οι ίδιες τεκτονικές πλάκες που δημιούργησαν και τον διαχωρισμό της Παγγαίας πριν από κάποια εκατομμύρια χρόνια. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας εκπονώντας αρχιτεκτονικές μελέτες και ακαδημαϊκές εργασίες κι έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης, το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Ελαιώνα.

Euridiki Koffa

Το όνομα μου είναι Ευριδίκη ή αλλιώς Yurichat και θα μπορούσα να αναφέρω την "ιδιότητα" μου σε αυτό τον κόσμο ως μοντέρνα "αφηγήτρια" ή storyteller, content creator. Αφηγούμαι ιστοριές μέσα απο εικόνες, βίντεο και λέξεις. Ξεκίνησα την διαδρομή μου ως blogger στο βραβευμένο www.chatoyant21.com και απο το 2012 βρίσκομαι σε αυτό τον digital κόσμο.. Επιλέγω να χρησιμοποιώ τις πλατφόρες κοινωνικής δικτύωσης ως ένα μέσο έκφρασης, ένα μονοπάτι που με οδηγεί στην γνώση και στην έμπνευση. Η ανάγκη μου να ανακαλύψω την ταυτότητα και τις ρίζες μου με οδήγησε στην δημιουργία του #thegreekgirl μια ιστορία πίσω απο ένα hashtag που ενώνει το παρελθόν και το παρόν, την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας και την σκιαγράφηση μιας μοντέρνας μούσας στο πρόσωπο της Σύγχρονης Ελληνίδας Γυναίκας. Η μεγαλύτερη προσδοκία μου είναι η μετάδοση γνώσεων μέσα απο αφηγήσεις, κοινές αναμνήσεις και το γνώριμο αίσθημα της νοσταλγίας του σήμερα.

Fipsterr

Ο Fipsterr κατά κόσμον Φίλιππος Ιωάννου, είναι 27 ετών. Έχοντας σπουδάσει ψυχολογία στην Αγγλία, γύρισε στην Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του: να ασχοληθεί με τις digital πρακτικές, το ΥouTube και την τηλεόραση. Πριν 4 χρόνια περίπου, δημιούργησε το δικό του κανάλι στο Youtube που σήμερα μετρά 210Κ subscribers οι οποίοι μέρα με τη μέρα αυξάνονται, ενώ στο Instagram αποτελεί μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες με 184Κ followers. Έχει εργαστεί στις τηλεοπτικές εκπομπές "Για την παρέα", "Καλό μεσημεράκι" και "Χαμογέλα και πάλι" πίσω από τις κάμερες, στις οποίες ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των λογαριασμών Instagram.

Ioannis Thanos

Ο Ιωάννης Θάνος είναι επίκουρος καθηγητής μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α). Στο παρελθόν εργάστηκε για διάστημα 8 ετών ως αναπληρωτής και επίκουρος καθηγητής στα πανεπιστήμια Lancaster University και University of Glasgow ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια: Sheffield University (UK), École des Ponts Business School (Γαλλία) και Mediterranean Business School (Τυνησία). Είναι πτυχιούχος του Ο.Π.Α., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Μάρκετινγκ και Στρατηγική (Warwick Business School, University of Warwick, UK), και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Ο.Π.Α.. Για τη διδασκαλία του έχει επανειλημμένα ψηφιστεί και βραβευτεί από τους φοιτητές και συναδέλφους του με αριστεία διδασκαλίας στα πανεπιστήμια Lancaster University, University of Glasgow και Ο.Π.Α. Έχει πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων σε οργανισμούς και στελέχη επιχειρήσεων σε πάνω από 30 χώρες. Τον απασχολεί ιδιαίτερα η μείωση δημιουργικότητας που παρατηρείται στις μέρες μας, το μέλλον της εργασίας στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης καθώς και πως μπορεί να συμβάλλει το μάνατζμεντ στην αντιμετώπιση των grand challenges του πλανήτη μας (π.χ. κλιματική αλλαγή, πανδημίες).

Katerina Papanikolaou

H Κατερίνα Παπανικολάου είναι Skills & DEI Lead στην PwC Ελλάδας. Ξεκίνησε από το ΑΠΘ σπουδάζοντας Βιολογία, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά της Υγείας. Τα τελευταία 8 χρόνια ασχολείται με την επαγγελματική εκπαίδευση ενηλίκων, τις δεξιότητες και το ανθρώπινο δυναμικό. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες καλύπτοντας εταιρικές ανάγκες που σχετίζονται με το S του ESG, την έμφυλη ισότητα και τις ίσες αμοιβές. Ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διακρίσεις και την συμπερίληψη τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από πολλαπλούς ρόλους ή πρωτοβουλίες. Διετέλεσε μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Leta Garetsou

Γεννήθηκα πρώτη Μαΐου του 1989. Από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου στη φύση και στις δραστηριότητες. Στα 17 μου κέρδισα δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ζιου Ζίτσου. Τελείωσα τη Νομική Σχολή Αθηνών αλλά με κέρδισαν τα βουνά. Στη φύση νιώθω ελεύθερη. Είμαι ευγνώμων, για όσα βιώνω στα μονοπάτια εκεί για μένα ήρθε η πραγματική ενηλικίωση. Πλέον εργάζομαι στο βουνό συνοδεύοντας κόσμο με την πεζοπορική μου ομάδα Experience The Natural. Αγαπώ να βλέπω τον κόσμο μα χαμογελάει. Όταν είμαι στην πόλη κάνω το podcast Πέρα από τα όρια στο pod.gr, όπου φιλοξενώ ανθρώπους που υπερβαίνουν τα σωματικά και ψυχικά τους όρια. Για μένα το σημαντικότερο πράγμα είναι να ζούμε ελεύθεροι, μακριά από δεσμά και να κάνουμε ότι αγαπάμε. Μόνο έτσι θα είμαστε υγιείς έσω και έξω.

Lina Fountoglou

Η Λίνα Φούντογλου είναι ηθοποιός και ποιήτρια. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Αθηνών “Γ. Θεοδοσιάδης” με υποτροφία, και του τμήματος Επικοινωνίας&ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε θεατρικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ΔηΠεΘε, και σε παραγωγές του ελεύθερου θεάτρου.Το 2022 διακρίθηκε με βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη μικρού μήκους ταινία “Wolves”. Το 2019 έλαβε για τρίτη φορά τιμητικό έπαινο από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για τη συνεισφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό.Διηύθυνε και παρουσίαζε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά ως συνιδρύτρια και ηθοποιός της κινηματογραφικής ομάδας Nail.hitnrun. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή “δημιουργικό μηδέν” μέρος της οποίας μεταφράστηκε στα γαλλικά και έγραφε ποίηση για τη στήλη της “απεριορίστων διαδρομών” στο 3pointmagazine.

Nassia Matsa

Η Νάσια Μάτσα, είναι δημοσιογράφος πάνω στην τεχνολογία και την κουλτούρα με άρθρα της δημοσιευμένα στους Financial Times, Wired, Dazed και εφτά τίτλους της Vogue, μεταξυ αλλων. Επίσης είναι μοντέλο με καμπάνιες για οίκους όπως Prada, Dior, Balenciaga,και φωτογραφίσεις για οχτώ τίτλους της Vogue. Το 2021 έλαβε υποψηφιότητα από το Models.com για Model of the Yeal και η αμερικάνικη Vogue την έχει συμπεριλάβει τρεις φορές στα καλύτερα fashion IG accounts (@nassia_). Το 2022 η Mercedes-Benz συνεργάστηκε με την Νάσια σε ένα πρότζεκτ που προώθησε ανερχόμενα ταλέντα στον χώρο της μόδας, με θέμα το sustainability και έγινε το πρώτο μοντέλο που φωτογραφήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Με δυο μεταπτυχιακά πάνω στα μίντια, από το London School of Economics και University of the Arts, και πέντε πρακτορειά που την αντιπροσωπεύουν, το creative έργο της Νάσιας, εκτείνεται από ραδιόφωνο για τον λονδρέζικο σταθμό NTS, την οργάνωση Boiler Room event στην Αθήνα μέχρι και την παραγωγή για φωτογραφίσεις με ελληνικό θέμα για Farfetch, Burberry και Vogue Italia.

Novel 729

Ο Novel 729 γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1993 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική και την γραφή στα πρώτα εφηβικά του χρόνια. Καθοδηγούμενος από μια υπαρξιακή ανησυχία και μια ανυποχώρητη ανάγκη να εκφράσει τα προβλήματα που παρατηρούσε στις ανθρώπινες συμπεριφορές, ο Novel βρίσκει το καταφύγιο του μέσα στον κόσμο της μουσικής, και πιο συγκεκριμένα στο hip hop. Το 2016 κυκλοφορεί για πρώτη φορά μουσική του σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Το 2017 βγάζει τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Η Πτώση" και ξεκινάει να κάνει κάποιες live εμφανίσεις στην Αθήνα συμμετέχοντας σε συναυλίες άλλων καλλιτεχνών ή σε μουσικά festival. Παράλληλα με την ενασχόληση του με την μουσική, ξεκινάει να σπουδάζει ψυχολογία και μετέπειτα να εργάζεται ως πρακτικάριος σε ψυχιατρική κλινική. Το 2019 κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Καταφύγιο". Ο δίσκος λαμβάνει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, και ο Novel ξεκινάει να κάνει μεγάλες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, κάτι το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Μετά το πτυχίο της ψυχολογίας, ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην ψυχοθεραπεία και την συμβουλευτική. Κάνει την πρακτική του άσκηση στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και παραμένει εκεί για έναν ακόμα χρόνο δουλεύοντας εθελοντικά μέσα σε ψυχοθεραπευτικές ομάδες. Σήμερα, ο Novel 729 βρίσκεται στο studio και ετοιμάζει το επόμενο μουσικό του βήμα..την κυκλοφορία του επόμενου προσωπικού του δίσκου.

Phoebe-Anna Krystalli

Η Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη είναι 28 ετών. Από μικρή λάτρευε τη μαγειρική και τα ζώα. Παράλληλα με τις σπουδές της στη Νομική Αθηνών, αποφάσισε να αποκτήσει δεύτερο πτυχίο με αντικείμενο τη ζαχαροπλαστική και αρτοποιία. Το 2015, μαζί με την αδερφή της, Αλεξάνδρα, δημιουργήσανε το PAK SISTERS, μια digital κοινότητα για όσους αγαπούν την ποιοτική γαστρονομία. Μέσω του PAK μοιράζονται καθημερινά τις ξεχωριστές τους γευστικές εμπειρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η καριέρα της στον κλάδο της Νομικής ολοκληρώθηκε μαζί με την άσκηση της σε δικηγορική εταιρία, ωστόσο το ενδιαφέρον της για το Δίκαιο βρήκε ανταπόκριση στην αγάπη της για τα ζώα, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει το μεταπτυχιακό της με τίτλο: Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία. Όταν ήρθε στη ζωή της ο Brody, το δεύτερο σκυλάκι της και πλέον αδερφός της Tequila, ξεκίνησε να φτιάχνει στον φούρνο του σπιτιού της χειροποίητες λιχουδιές. Αυτό αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσει την εταιρία της KYON Natural Pet Products με κύρια παραγωγή τα χειροποίητα γκουρμέ μπισκότα για σκύλους. Πιστεύει βαθιά πως αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους έχουν τις ρίζες τους στην παιδική μας ηλικία και γι' αυτό συνδύασε όσα της έδιναν χαρά από πολύ μικρή, καταλήγοντας έτσι σε ένα επάγγελμα για το οποίο νιώθει ευγνώμων καθημερινά.

The Mythologist

Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Κλασική Αρχαιολογία. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με την πρώιμη αρχαία ελληνική γλυπτική και την ελληνική μυθολογία και θρησκεία, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια. Από το 2020 είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του διαδικτυακού project «The Mythologist», που έχει ως στόχο την επικοινωνία της μυθολογίας και της αρχαιολογίας στο ευρύ κοινό. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, το κανάλι του στο YouTube, με περισσότερα από 200 βίντεο ελληνικής και παγκόσμιας μυθολογίας και αρχαιολογίας, μετρά πάνω από 135.000 ακόλουθους όλων των ηλικιών.

The Mad Scientist

Ο Στάμος Αρχοντής είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2016 ξεκίνησε το κανάλι επικοινωνίας της επιστήμης "The Mad Scientist" μεσα από το οποίο εξηγεί με απλό τρόπο σύνθετα επιστημονικά ζητήματα και καταρρίπτει ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς. Ταυτόχρονα εργάζεται ως δημοσιογράφος/fact-checker με αντικείμενο την ψευδοεπιστημονική παραπληροφόρηση.

Organizing team

Ioannis
Nikolaou

Athens, Greece
Organizer

Vassia
Psoma

Co-organizer