FDV
x = independently organized TED event

Theme: Utrip družbe

This event occurred on
May 22, 2012
6:00pm - 8:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Ljubljana, 061
Slovenia

TEDxFDV je samostojni dogodek, ki deluje pod TED licenco. Odvijal se bo na Fakulteti za družbene vede, 22. maja 2012. Namen dogodka je širiti ideje, ki navdušujejo, in začutiti utrip družbe. TEDxFDV prav tako želi razširiti prepoznavnost koncepta TED med študenti in TEDx razširiti tudi v akademsko okolje. Dogodek bo zanimiv za že sedanje navdušence TEDa, prav tako za vse družboslovce ali le ljubitelje družboslovja, ki si želijo slišati kakšno malo drugačno zgodbo ali domiselno novo idejo.

Fakulteta za družbene vede
FDV, Kardeljeva ploščad 5
Ljubljana, 061, 1000
Slovenia
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­F­D­V events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Mojca Markizeti

Socialni management, marketing, odnosi z javnostmi, treningi, ukvarjanje s človeškimi viri, izobraževanje, človekove pravice. Njena strast sta trajnostni razvoj in antidiskriminacija, v življenju pa jo vodita predvsem radovednost in čut za pravičnost. Pravi, da pot trajnostnega razvoja in blaginje za vse ni enostavna, je pa zagotovo edina pravilna. Mojca nam bo predstavila projekcijo pomembnosti aktivnega državljanstva, njegovega vpliva na zadovoljstvo posameznika in s tem na stanje v naši družbi. Kaj za družbo kot je naša lahko pomeni negativni trend aktivnega državljanstva? Kako prebuditi Kralje Matjaže in speče Trnuljčice?

Viljem Gogala

Bivši novinar, prevajalec, turistični vodič, akviziter, borzni špekulant, diplomant prava in magister sociologije se je nekega dne v Ženevi vprašal, kako živeti, brez da bi mislil na denar. Svojo strast je našel v hoji po romarskih poteh in se za 10 let umaknil iz družbe. Kaj je med tem spoznal o sebi, svetu in ljudeh, bo z nami delil Viljem Gogala.

Sašo Jovanovič

Arhitekt, ki v svojem delu povezuje znanje iz arhitekture, oblikovanja in komuniciranja. V arhitekturi vidi priložnost oblikovanja aktivnega bivalnega prostora – ustvarjalnega in razvojnega orodja, namenjenega bodisi razvoju posameznega uporabnika bodisi skupine. Vitalnost bivalnih, edukativnih ali poslovnih prostorov je po njegovem mnenju danes v veliki meri odvisna od zmožnosti učinkovite komunikacije med uporabniki. Sašo je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani in je ustanovitelj ter solastnik studia GaberJovanovič arhitekti, z nami pa bo delil idejo o prostorih intenzivne komunikacije.

Črt Podlogar

Magistrski študent sociologije na FDV, politična participacija, Latinska Amerika, revolucionarna gibanja in politične preference mladih. Debater, predavatelj javnega nastopanja, zmagovalec številnih mednarodnih turnirjev, radijski moderator, tekstopisec in poznavalec spletnega oglaševanja. Zmagovalec natečaja za govorca na TEDxFDV med študenti bo z nami delil idejo o boljši družbi.

Marko Grobelnik

Je strokovnjak na področju analiziranja velike količine kompleksnih podatkov z namenom, da iz tega pridobi neko uporabno znanje. Njegova strokovna področja delovanja vključujejo ekstrakcijo informacij, analizo povezav, vizualizacijo podatkov, poleg tega pa tudi semantični splet ter upravljanje znanja in umetne inteligence. Poleg raziskav teoretičnih vidikov analize podatkov ima veliko izkušenj tudi na področju prakse in razvoja poslovnih rešitev. Zaposlen je na oddelku za tehnologije znanja na Inštitutu Jožefa Štefana v Ljubljani. Njegov glavni poudarek pri raziskavah je analiza podatkov, ki presega klasične statistične pristope – informacije želi prepeljati čez meje jezika. Poleg tega je tudi ustanovitelj in predsednik uprave podjetja Quintelligence, katerega osnovna dejavnost je prenos in odkrivanje upravljanja znanja.

Luka Stanovnik

Luka Stanovnik je 22-letni študent ter soustanovitelj in vodja v multimedijskem podjetju Bright Visuals. Da bi zaslužil za prvo kamero je pri 16-ih letih čez poletje delal v avtopralnici, danes pa ustvarja in sodeluje z večjimi, tako slovenskimi kot tujimi podjetji in imeni kot so Rok Trkaj, Marko Grilc, Perpetum Jazzile in drugi. V zadnje pol leta je službeno prepotoval skoraj ves svet. Vedno strmi k boljšemu in ne pozna nemogočih stvari. Največ mu pomeni konstruktivna kritika in to da mu naročniki rečejo, da se vidi, da so stvari narejene s srcem.

Simona Lampe

Magistrica ekonomije in nekdanja bančnica, ki jo je strast do ustvarjanja in mode spodbudila, da je kljub začetni negotovosti in dvomu svoj hobi modnega oblikovanja spremenila v poklic. Na začetku modne poti, ki je bila zapečatena predvsem z ekstravagantimi kolekcijami večernih oblek, je sočasno vodila marketing na regionalni televiziji in ustvarjala TV oddaje o prenovi stanovanja. V petih letih delovanja se je na trgu pozicionirala kot oblikovalka, usmerjena v poslovno modo in širjenje zavesti racionalne potrošnje oblačil med poslovnimi ženskami z modno znamko EKO. Za njo je mnogo modnih revij, med drugim se je lani odvila že druga razstava Reciklirane, s katero je poslovnim ženskam prikazala uporabnost reciklaže konkretno na njihovih starih oblačilih, ki jih donirajo in po želji odkupijo nazaj. Tako gradi nov, trajnostni vidik mode, katerega idejo bo delila z nami.

Organizing team

Ura
Svetelj

Ljubljana, Slovenia
Organizer

Matej
Golob

Ljubljana, Slovenia
Co-organizer
 • Tamara Simončič
  Programme assistant
 • Ana Pisar
  PR and promotion responsible
 • Maša Butara
  Logistics and sponsorship responsible
 • Maja Pozvek
  Programme
 • Maja Kirbiš
  Programme
 • Sandra Murnik
  Programme
 • Jan Zavrl
  Web page and design responsible
 • Nina Dajčer
  Programme
 • Lina Antolič
  Programme
 • Alja Bitenc
  Programme
 • Teja Rajšp
  PR and promotion & sponsorship and logistics
 • Nikki Trnovec
  PR and promotion
 • Alenka Bizjak
  Programme
 • Staša Podgoršek
  Programme
 • Patricija Premrov
  PR and promotion
 • Neža Gerden
  PR and promotion
 • Tjaša Kikelj
  Logistics and sponsorship
 • Sabina Velič
  Logistics and sponsorship
 • Boris Henezi
  Logistics and sponsorship
 • Alenka Bone
  Logistics and sponsorship
 • Tjaša Ornik
  PR and promotion