AUEB
x = independently organized TED event

Theme: TEDxAUEB 2022: "ANTISTIΞIS"

This event occurred on
April 9, 2022
Tavros, Attiki
Greece

TEDxAUEB is officially back with plenty of ideas worth spreading, for the 10th year in a row!
This year, the theme of the event is a musical phenomenon, called “ANTSTIΞIS”, nevertheless we aim to exceed the limits of the pentagram.

ANTISTIΞIS expresses the harmonious continuation of the different musical lines, according to certain rules, which manage to maintain their melodic independence. ANTISTIΞIS is all around us; It is inherent in our souls and composes our lives. It is located in the different sides and contrasts of each character. It appears in society as well, where the voices of the people are coexisting and creating different melodies that play at once, trying to stand out. ANTISTIΞIS is also found in nature itself, where completely different elements interact and distinguish from one another. The sounds in our everyday life are countless and the noise is deafening.

Have you ever wondered how people can live harmoniously together, despite their different needs, wants and beliefs? What is the thing, that helps us maintain this unique independence when coexisting with others? Do you believe that we truly hear all the voices of ourselves? Are we allowing space to each music line to be completed or do we prevent the continuance of the voices that surround us?

TEDxAUEB is here to help you find all the answers through a parallelism with this particular musical phenomenon. On the 9th of April at "Theatron" Cultural Center "Hellenic Cosmos" (Pireos 254, Tavros), unique talks, interactive workshops and mesmerizing performances are waiting for you!

Hellenic Cosmos
Pireos 254
Tavros, Attiki, 17778
Greece
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­A­U­E­B events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alexandra Diona

Η Αλεξάνδρα Διονά, καλλιτέχνις και ακτιβίστρια, είναι η δημιουργός του A Shiny Day. Το A Shiny Day, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα, είναι ένα εγχειρίδιο θετικής ενέργειας για μια δημιουργική και συνειδητή ζωή. Στο blog της, ενθαρρύνει τους αναγνώστες να πιστέψουν στα χέρια τους και να φτιάξουν όμορφα πράγματα, μοιράζεται τις αγαπημένες της vegan συνταγές αλλά και tips για το πώς να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα και να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τη φύση. Παραδίδει μαθήματα χειροτεχνίας στο εργαστήρι της στην Αθήνα αλλά και διαδικτυακά και εργάζεται αδιάκοπα για να ολοκληρώσει και να μοιραστεί με τους γύρω της τη φόρμουλα που έχει ονειρευτεί για μια ευτυχισμένη ζωή γεμάτη χρώματα και δημιουργικότητα.

Antonis Sykaris

Ο Αντώνης Συκάρης είναι άνθρωπος που αγαπά να δημιουργεί και ως εκ τούτου αποτελεί περήφανο ιδρυτή της Αλυσίδας Ηλεκτρονικών Συσκευών Συκάρης με 30 καταστήματα και 400 άτομα προσωπικό. Επιπλέον, λατρεύει την ορειβασία. Στα τελευταία 32 χρόνια έχει σκαρφαλώσει 170 κορυφές στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε 66 ορειβατικές αποστολές. Μάλιστα, είναι ο μόνος Έλληνας, που έχει σκαρφαλώσει 5 από τις 14 κορυφές του κόσμου πάνω από τα 8.000μ. Η ορειβασία για αυτόν είναι μια πράξη δημιουργίας, γιατί στις ψηλές κορυφές του κόσμου εκτός από βράχια και πάγους, κρύβονται τα όνειρα και οι επιθυμίες του.

Aria di Vine

Ο Άγγελος (aka Aria Di Vine) είναι 29 ετών και ζει στην Αθήνα. Όντας νοσηλευτής στο επάγγελμα, η drag persona του δημιουργήθηκε ύστερα από ένα σημαδιακό ταξίδι του στο Βερολίνο, όπου πρωτοήρθε σε επαφή με τα Drag Shows. Το όνομα Aria είναι μουσικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάθε εκφραστική μελωδία για φωνή, ενώ το Di Vine μεταφράζεται από τα ιταλικά : της Αμπέλου, μεθυστική. Έτσι προέκυψε το όνομα Aria Di Vine, δηλαδή ο Μεθυστικός/Επουράνιος Ήχος/αέρας. Η Aria Di Vine μέτρα πολλαπλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και εξωτερικού, κινηματογραφικές συμμετοχές, συνεργασίες και διεθνείς αναγνωρίσεις. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Ωνάση στο Spot Athens Home For All. Έχει λάβει μέρος στο the queer archive festival στο event Drag Bus Tour σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση. Μετρά 2 χρόνια συνεργασία για την διοργάνωση του Queen Brunch Vienna στην Βιέννη. Αποτέλεσε το πρόσωπο του Μουσείου Σοκολάτας της Βιέννης. Κέρδισε το τρίτο βραβείο ταινιών μικρού μήκους στον πρώτο διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό Drag & Opera Festival. Συμμετείχε σε πρόγραμμα υποτροφιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών της Πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Γερμανία. Σκοπός της Aria Di Vine είναι να ταξιδέψει σε ένα κόσμο γεμάτο χρώμα μελωδία και ρυθμό, ψυχαγωγία και θέαμα περνώντας ταυτόχρονα κοινωνικά μηνύματα.

Christoforos Peskias

Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα για να δουλέψει για 3 χρόνια στο “Dash”. Το 1995 ταξίδεψε στο Σικάγο για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter. Εργάστηκε επίσης στο εστιατόριο «Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως» και έπειτα στο “Rock&Roll” και το “Balthazar” για 5 χρόνια. Αργότερα ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να εκπαιδευτεί δίπλα στους Ferran Adrià και Mark Menaux πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το εστιατόριο «48», το οποίο έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και τα έτη 2007-2008 ήταν στην λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στο περιοδικό «Restaurant Magazine». Συνεργάστηκε επίσης με την Creta Farm για την ανάπτυξη των εστιατορίων “Dakos” και έφτιαξε την κάρτα για το εστιατόριο “Scala Vinoteca”. Το 2009 βραβεύτηκε ως σεφ της χρονιάς από το «Αθηνόραμα» και από τον Ιούνιο του 2008 συνεργάζεται με το περιοδικό «Γαστρονόμος». Το 2010 άνοιξε το δικό του «Π BOX”, ένα μικρό εστιατόριο deli, όπου έδωσε το δικό του στίγμα στο casual dining. Παράλληλα, από το 2014 είναι ο executive chef του «Jackie O Mykonos. Aπο το 2015 είναι ξανά στο “Balthazar” ανανεώνοντας με το δικο του τρόπο την ωραιότερη αυλή της Αθηνας. Είναι επίσης συνιδιοκτήτης μιας μικρής μπουτίκ επιχείρησης catering. Εμφανίζεται τακτικά στην τηλεόραση και ήταν κριτής στο «Top Chef» της Ελλάδας. Ανάμεσα στο νέο του έργο είναι ένα σύγχρονο «μεζεδοπωλείο» που πρόκειται να ανοίξει σύντομα στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος αναφέρει πως η καρδιά του βρίσκεται στην παράδοση και το μυαλό του στη σύγχρονη τεχνική και γαστρονομία. Από αυτή την μίξη πηγάζει και η προσωπική του πινελιά.

Ermis

Ο Ερμής είναι συνθέτης και παραγωγός κινηματογραφικής μουσικής. Γεννήθηκε στη Μαλαισία το 1995, μεγάλωσε στην Ελλάδα και αργότερα έζησε σε Σκωτία, Αμερική, Ρωσία και Μακάο, επιδιώκοντας σπουδές και πρακτικές στα Συμπεριφορικά Οικονομικά. Το 2017 αφήνει αυτή την πορεία, για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αφοσιωθεί στη μουσική. Υπογράφει τη μουσική πίσω από ταινίες, χορευτικές παραστάσεις και επιτυχημένα κομμάτια στη δισκογραφία, όπως η πλατινένια του συνεργασία με τον good job nicky.

James Ehrlich

Founder of ReGen Villages, Activist
James Ehrlich is Founder of ReGen Villages Holding, B.V. a Stanford University spin-off company formed in the EU. He’s also an Entrepreneur in Residence at the Stanford University School of Medicine Flourishing Project, Faculty at Singularity University, Senior Fellow at NASA Ames Research Center Opus Novum Consortium, and (Obama) White House Appointee for Regenerative Infrastructure. Mr. Ehrlich is a serial entrepreneur in software and media, with over 15-years case study research on organic, bio-dynamic family farms, intentional communities, ecovillages, co-living and collaborative communities, who has won the award of National Public Television producer and co-author of a best-selling book on “Organic Living” (Hachette, 2007).

Ksenia Dania

Η Ξένια Ντάνια είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός και Co-founder & Communication Manager του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “HUMAN CAST”. Από το 2014, είναι ενεργή στη μουσική και θεατρική σκηνή της Αθήνας, μετρώντας πολλές συνεργασίες και εμφανίσεις σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ηρώδειο-Φεστιβάλ Αθηνών, Ίδρυμα Κακογιάννη, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κι άλλα. Το 2020, πρωταγωνιστούσε στη ταινία μικρού μήκους “Motorway 65”, της Εύης Καλογηροπούλου, η οποία ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών. Τέλος, συμπαρουσιάζει καθημερινά την εκπομπή “Κυψέλη” στην ΕΡΤ2!

Maria Denaxa

Η Μαίρη Δεναξά, με καταγωγή από την Κρήτη και την Σύρο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και λαϊκά πάλκα της Αθήνας και της επαρχίας εστιάζοντας στο ρεμπέτικο, παλιό λαϊκό, παραδοσιακό και έντεχνο τραγούδι και αποτελεί μέλος του μουσικού σχήματος «Αρμανιάκ». Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Κοντογιάννης, Κουτουλάκης Γιώργος, Θεοδοσία Στίγκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο τραγουδοποιός Άγγελος Σκορδίλης, ο ηθοποιός-τραγουδοποιός Νίκος Καλογερόπουλος κ.ά.

Maria Gianniou

Η Δρ Μαρία Γιαννιού είναι Empowerment & Leadership Coach και Corporate Trainer. Έχει ιδρύσει το Lead From Within, ένα ολιστικό κέντρο προσωπικής ανάπτυξης που προσφέρει υπηρεσίες coaching και διαδραστικά σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων. Είναι συνιδρύτρια της ΜΚΟ Women Act και υποστηρίζει τις γυναίκες να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και ηγεσίας. Είναι συνεργάτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το ακαδημαϊκό της έργο έχει ευρέως δημοσιευθεί. Υποστηρίζει τους συνεργάτες της να ενισχύσουν της δεξιότητες αυτοηγεσίας και ηγεσίας, εστιάζοντας στην ανθεκτικότητα, την αυτογνωσία και τον σεβασμό της διαφορετικότητας. Μιλάει έξι γλώσσες και έχει δύο παιδιά.

Marina Spanou

Η 19χρονη Μαρίνα Σπανού, έχοντας για συντροφιά την κιθάρα της, μας ταξίδεψε νοερά στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, στις οποίες και είναι αφιερωμένος ο δίσκος της. Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και άλλα στέκια της πόλης, γίνονταν οι μουσικές «σκηνές» της. Δίνοντας και το τελευταίο μάθημα στις πανελλήνιες το 2020, αποφάσισε να αποφορτιστεί από όλη την πίεση των εξετάσεων και να τρέξει στους δρόμους – εκεί όπου τελικά κατάφερε να στήσει τις μεγαλύτερες και πιο γιορτινές υπαίθριες συναυλίες.

Mina Psichogiou

Η Μήνα Ψυχογιού είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση της από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1992, ολοκλήρωσε τη διατριβή της στην Έδρα Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993-1996). Από το 1996-2002 ειδικεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία και από το 2006-2008 εξειδικεύτηκε στη Λοιμωξιολογία στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Λαϊκό». Από το 2002-2005 εργάστηκε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων όντας υπεύθυνη της επιδημιολογικής επιτήρησης για τις χρόνιες ηπατίτιδες και μέλος της ομάδας για την επιδημιολογική επιτήρηση λοιμωδών νοσημάτων στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν την HIV λοίμωξη, τις νοσοκομειακές λοιμώξεις, τις λοιμώξεις σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, τις λοιμώξεις από πολυανθεκτικά παθογόνα και την πρόληψη αυτών στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Είναι υπεύθυνη της παρακολούθησης ασθενών με HIV στη Μονάδα Λοιμώξεων στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Η Μονάδα της είναι από τις πιο ενεργές μονάδες στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για τον περιορισμό της επιδημίας του HIV σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, όπως το πρόγραμμα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. Είναι, μάλιστα, ο κύριος ερευνητής του πρώτου προγράμματος χορήγησης Pre-Exposure Prophylaxis (PrEP) στην Ελλάδα και έχει συμμετάσει στην συγγραφή 110 εργασιών σε διεθνή περιοδικά.

Panos Georgoulias

Ο Πάνος Γεωργούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Αρσάκειο Τοσίτσειο και στην συνέχεια σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου διακρίθηκε ανάμεσα στις πρώτες θέσεις των εισακτέων. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο Complutense Bellas Artes της Μαδρίτης. Λίγα χρόνια μετά, ανοίγει στην Αθήνα την πρώτη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών για νέους καλλιτέχνες, με προγράμματα σπουδών που δεν συνηθίζονταν μέχρι πρότινος σε πανεπιστήμια και ΙΕΚ. Μέσα από το εικαστικό του έργο (πίνακες και γλυπτά), διακρίνονται αισθητά οι επιρροές του από την Street Κουλτούρα. Στους πίνακες του αποτυπώνει σύμβολα και εικόνες με μικτή τεχνική, όπως η τεχνοτροπία της μεταξοτυπίας, του λαδιού, της φωτομεταφοράς κ.α, μέσα από ένα Εξπρεσιονιστικό-Abstract ύφος που χαρακτηρίζει το προσωπικό του στυλ σαν καλλιτέχνη.

Spiros Dadanides

Ο Σπύρος Νταντανίδης είναι 24 ετών, από την Κομοτηνή και έχει τελειώσει Κινηματογράφο στην Αγγλία. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Περπατώ, εργάζεται στο κέντρο νεολαίας και εθελοντισμού του Δ. Κομοτηνής exagono ως υπεύθυνος επικοινωνίας και youth worker και διαχειρίζεται μαζί με τον συνιδρυτή Γρηγόρη Χρυσικό την πρωτότυπη σελίδα των cool crips σε Facebook και Instagram.

Stefanos Aretakis

Ο Στέφανος Αρετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Η έρευνα του επικεντρώνεται στη μαθηματική γενική σχετικότητα και κυρίως στην ανάλυση της δυναμικής των μελανών οπών. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το μεταπτυχιακό του έγινε πάνω στα θεωρητικά μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Το 2012 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ως υπότροφος του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στη συνέχεια, αποδέχτηκε τη μεταδιδακτορική θέση Βέμπλεν στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και στο Ινστιτούτο Προχωρημένης Έρευνας των ΗΠΑ. Το 2016 εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και από το καλοκαίρι του 2017 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά. Έχει λάβει το βραβείο Παπαστράτου στη Γεωμετρία από την Ακαδημία Αθηνών, την διάκριση ως ένας από τους κορυφαίους νέους επιστήμονες στο Οντάριο του Καναδά, το Επιστημονικό βραβείο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το βραβείο της Διεθνούς 'Ενωσης Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Φυσικής " και έχει τιμηθεί από το Ίδρυμα Σλόουν και το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής (NSF) και του Καναδά (NSERC).

Wolves TEDxAUEB 2022 Performer

Οι Wolves Team-όπως λέγονται, είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες διεθνώς, ελληνικές γυναικείες ομάδες χορού. Από το 2004 συμμετέχουν σε παγκόσμιες εκδηλώσεις, 44 συνολικά αθλήτριες, από 10 έως 30 ετών.

Zoi Efstathiou

Η Ζωή Ευσταθίου γεννήθηκε στην Ελλάδα. Από το 2016 έως και σήμερα, συνεργάζεται με τη χορογράφο Anne Teresa De Keersmaeker ως χορεύτρια ρεπερτορίου στο Βέλγιο. Από το 2013 έως το 2016 συμμετείχε στην παραγωγή της Michéle Noiret, «Hors-Champ». Μεταξύ του 2010 και 2015 συνεργάστηκε με τη χορογράφο Dominique Duszynski στις παραγωγές «Sous Les Ponts» (2010), «Sotto Voces» (2011), «Walkabout» (2014) και μαζί δημιούργησαν το ντουέτο «Riff» (2012-2015) , το οποίο παρουσίασαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Βραζιλία. Το 2021, δημιούργησε, σε συνεργασία με τους Jacob Jonas The Company στο Los Angeles τη πρωτότυπη χορογραφία 'Gathering' η οποία αποτελεί μέρος της παραγωγής Films.Dance. Το ίδιο έτος, το χορευτικό της ντουέτο 'We find each other in the Plenum' παρουσιάστηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό RIDCC στο Ρότερνταμ, όπου και το κοινό ανέδειξε ως την αγαπημένη τους χορογραφία. Η Μαίρη Δεναξά, με καταγωγή από την Κρήτη και την Σύρο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και λαϊκά πάλκα της Αθήνας και της επαρχίας εστιάζοντας στο ρεμπέτικο, παλιό λαϊκό, παραδοσιακό και έντεχνο τραγούδι και αποτελεί μέλος του μουσικού σχήματος «Αρμανιάκ». Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Κοντογιάννης, Κουτουλάκης Γιώργος, Θεοδοσία Στίγκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο τραγουδοποιός Άγγελος Σκορδίλης, ο ηθοποιός-τραγουδοποιός Νίκος Καλογερόπουλος κ.ά. Οι ίδιες αναφέρουν: «Παρά το γεγονός ότι προερχόμαστε από δύο διαφορετικές τέχνες, η διαδικασία της συνεργασίας μας κύλησε αβίαστα, με δυναμικές σύνδεσης και πηγαία έμπνευση από την αρχή».

Organizing team

Ioannis
Nikolaou

Athens, Greece
Organizer

George
V

Athens, Greece
Co-organizer