Cluj
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 4, 2022
Cluj Napoca, Cluj
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

BT Arena
Str. Uzinei Electrice
Cluj Napoca, Cluj, 400375
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Cluj events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alice Iacobescu

Jurnalist
Alice Iacobescu este unul dintre cei mai respectați jurnaliști de radio și televiziune, cu o experiență în presă de aproape 30 de ani. Prezentator de știri în regim de breaking news, Alice s-a remarcat prin stilul incisiv, dar echilibrat al interviurilor realizate în direct. Probabil ați văzut-o, de-a lungul anilor, în focul evenimentelor, la diverse televiziuni sau îi recunoașteți vocea la radio. Alice ar fi fost un foarte meticulous contabil, dacă nu era schimbarea de regim din decembrie 1989. Se pregătea pentru admiterea la ASE, când a aflat, întâmplător, că există o facultate de jurnalism. Imediat, a virat brusc în pregătire, de la matematică și economie, la română, geografie, istorie și franceză – materiile din care se dădea atunci examenul la Jurnalism. Alice a avut șansa unor alegeri inspirate în carieră, dar știe că nu totul ține de noroc.

Bartosz Ostalowski

Pilot
Bartosz Ostalowski este singurul pilot de curse din lume care nu are brațe și conduce cu picioarele, fiind acreditat de Federația Internațională de Automobilism din lume. El participă în competiții sub aceleași reglementări precum ceilalți piloți ai Polish Drift Championships și ai ligilor europene. Pe lângă faptul că este un sportiv extraordinar, Bartosz a început să participe la conferințe și seminarii ca speaker motivațional și a demarat propriul serial televizat, unde testează automobile exclusiviste și discută cu diverși invitați despre pasiunile lor. Mai mult, Bartosz activează ca artist, membru al VDMFK Publishing House – unde oamenii pictează cu picioarele și gura.

Claudiu Teohari (Teo)

Stand up comediant
Claudiu Teohari, Teo, este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de stand-up comedy din România și unul din veteranii acestui gen de spectacol. Teo are un simț al umorului inconfundabil, cu o carismă și stil de a vorbi serios în glumă așa cum nimeni nu mai are. Pe lângă faptul că face stand-up, Teo este și scriitor și actor ocazional. Teo are o experiență remarcabilă pe scenă, începând cu cea de club, până la spectacole și turnee în țară, maratoane, special-uri de stand up cât și colaborări cu comedianți de afară. Subiectele sale de comedie sunt foarte diverse și bine documentate.

Gaspar Gyorgy

Psiholog si scriitor
Expert național și formator de opinie în sănătate relațională. Gáspár György este psiholog și psihoterapeut relațional sau custode de povești de viață, după cum preferă să i se spună. Este, de asemenea, autor de cărți bestseller și omul care a pornit #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia. Mare parte din activitatea sa se desfășoară în cabinet, în sălile de curs și de conferințe, acolo unde vorbește despre psihologie și un nou domeniu științific numit relațiologie. Fiind un mare iubitor de carte, Gáspár este coordonator științific al editurii Pagina de Psihologie și adesea îl putem asculta pe frecvențele radio.

Kai Frithjof Brand-Jacobsen

Președinte PATRIR
Kai Frithjof Brand-Jacobsen este președintele Institutului Român pentru Pace (PATRIR) și unul dintre pionierii, inovatorii și practicanții de bază din domeniul consolidării păcii, medierii și adresării crizelor complexe din lumea contemporană. Având dublă cetățenie canadiană și norvegiană, Kai a lucrat pentru mai bine de 20 de ani peste tot în lume, pe fiecare continent, în cele mai dificile și periculoase zone de conflict armat, precum și în situații extreme de criză, la invitația Națiunilor Unite, a guvernelor, a agențiilor și organizațiilor internaționale și a comunităților locale afectate de războaie. În 2019, i-a fost acordat pentru contribuțiile extraordinare la bunăstarea omenirii premiul Mahatma Gandhi – Martin Luther King Jr. – Ikeda pentru întreaga carieră de către Colegiul Morehouse, colegiul absolvit de Martin Luther King Jr.

Madalina Cocan

Business woman
Mădălina Cocan este CEO și cofondator all unui brand de lactate de specialitate 100% românești, naturale și integrale, adaptate cerințelor și posibilităților lumii de azi. Mădălina a urmat cursurile de licență la Academia de Studii Economice din București și a continuat cu un masterat în același domeniu la Oxford Brookes University, în Marea Britanie. Mădălina şi-a început cariera în marketing în 2008 și a lucrat atât în companii care activează în B2C, cât și în B2B. În noiembrie 2017 s-a alăturat echipei în cadrul căreia activează în prezent și a fost responsabilă de strategia de marketing a companiei, inclusiv de lansarea brandului. În prezent, Mădălina este Directorul Executiv al companiei.

Maia Morgenstern

Actrita
Cunoscuta și îndrăgita actriţă Maia Morgenstern s-a născut în prima zi a lunii mai, în anul 1962. După absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, în 1985, la clasa profesorului Dem Rădulescu, a jucat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ. O putem vedea în filme precum Secretul lui Bachus, Balanţa, Cel mai iubit dintre pământeni, Orient Express, Patimile lui Hristos, Sfârșitul tăcerii, Secretul lui Polichinelle sau Domnişoara Christina. Talentul şi munca neîncetată i-au fost răsplătite cu premii şi distincţii, dintre care amintim: Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma (Londra), pentru rolul Maria din Patimile lui Hristos, Ursul de Argint, la Festivalul Filmului de la Berlin și Premiul Felix, al Academiei Europene de Film, pentru rolul Nela din filmul Balanţa.

Marius Șoflete

Inginer constructor & Proiectant
Marius Șoflete este inginer constructor, proiectant specializat de case pasive, dulgher de ocazie și creator de conținut online. Ii plac cifrele, diagramele și formulele, dar la fel de mult îi place lemnul și construcțiile sustenabile. A participat la concursuri internaționale de case solare, a ridicat refugii în munți cu elicopterul, a făcut primele case pasive certificare din România de către Institutul Internațional de Case Pasive din Germania, a realizat primul bloc multietajat din lemn din România iar unul din proiectele în care a fost implicat a fost recunoscut în top 10 case din lume ca performanță energetică. Tot ce proiectează, cercetează, inovează și construiește în domeniul clădirilor cu impact redus asupra mediului în cadrul biroului de Inginerie Creativă pe care l-a fondat în 2013 expune acum publicului larg, interesat de construcții.

Mihai Zânt

Executive Coach & Trainer
Mihai Zânt este Executive Coach & Trainer. Având o experiență de peste 10 ani în conducerea echipelor și a comunităților, și-a concentrat activitatea pentru a creea organizații care învață. Acum, el construiește experiențe de învățare pentru corporații utilizând sisteme de practică integrate cu focus pe #Self #Leadership și #Future #Skills. A condus un program de finanțare Diaspora Start-up, este Business Mentor și Coach în cadrul Entrepreneurship Academy, Startarium și Future Makers. De asemenea el este Coach pentru programul de Executive MBA al ESCP Europe din Paris. A fost membru în boardul ICF (International Coaching Federation) si AVE (Asociația pentru Valori în Educație), un ONG care își propune să aducă sistemul de învățământ românesc în top 10 din UE până în 2035.

Nicolai Tand

Chef
Chef Nicolai Tand s-a născut și a crescut în Maramureș, în satul Rozavlea, însă viața l-a purtat în lumea largă – de la Anglia, America și Italia până la țara cea mai apropiată sufletului său, Franța. Ghidat de iubirea sa pentru oameni și pasiunea pentru gătit, Nicolai și-a început parcursul spălând vase într-un restaurant din Franța și încetul cu încetul a ajuns director de restaurant. S-a întors apoi acasă și a adus cu el toate lecțiile învățate în perioada petrecută în Franța, deschizând un restaurant în centrul capitalei. Cu toate că viața l-a purtat până acum pe culmi înalte, Nicolai n-a uitat niciodată de unde a plecat și a purtat mereu în suflet simplitatea și dragul de mâncare – îi place să mănânce, să gătească, să deguste și să descopere mereu arome și rețete noi.

Paul Muresan

Animator
Paul Mureșan este un tânăr artist ale cărui pasiuni sunt animația, ilustrația și regia, cunoscut printre altele pentru scurtmetrajul ,,Pui de somn’’, desemnat în 2014 drept cel mai bun film românesc la Anim’est. Doi ani mai târziu, la același festival, a câștigat un premiu pentru animația ,,Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva’’.

Tim Walther

NFT & Metaverse Expert
Tim Walther este expert în marketing, petrecându-și cea mai mare parte a carierei lucrând în diferite poziții de marketing management în industria auto și media. În prezent, Tim conduce activitățile NFT & Metaverse în calitate de Group Manager pentru NFT & Metaverse în Grupul Volkswagen. Locuiește în prezent în Germania și deține o diplomă de master în Comunicare (publicitate) și o diplomă de master în Film+TV.

Organizing team

Cristian
Dascalu

Cluj Napoca In Transylvania, Romania
Organizer

Tudor
Pasc

Cluj-Napoca, Romania
Co-organizer