MEFUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Beginning of the End

This event occurred on
August 14, 2021
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

MEF Okulları
Ulus Mahallesi, Leylak Sokak, 34340 Beşiktaş/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34340
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­M­E­F­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Arda Helvacılar

Girişimci
Arda Helvacılar, 1996’da Konya Ereğli doğumludur. Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamlamıştır. 2018 yılında “thereed.tech” adındaki öğrenci toplulukları arası sosyal etkileşim platformunu kurmuştur. Aynı yıl bireylerin yetkinliklerinin doğrulanmasını ve doğrulanmış yetkinlikleriyle iş verenlerin potansiyel çalışanları bulmalarını sağlayan Capita Talent’ın kurucu ortaklarından olmuştur. Capita Talent’ın ABD’deki büyüme sürecinde, Türkiye’de rüştünü ispat etmiş girişimlerin global pazara açılma süreçlerinde ABD’ye taşınma organizasyonlarını sağlayan Innosance kuluçka merkezinin partnerlerinden olmuştur. Innosance ve Capita Talent girişimlerinde, diğer kurucu ortaklara çıkış gerçekleştirdikten sonra Mayıs 2019’da eğitimin büyük verisiyle eğitimi sürdürülebilir hale getirecek araçları üretmeye başlayan Sertifier girişimini kurmuştur.

Aslı Karataş

Avukat
Avukat Aslı Karataş, lisans eğitimini Koç Üniversitesi’nde tamamlamış, Galatasaray Ünivesitesi’nde özel hukuk üzerine yüksek lisans yapmıştır. Sorbonne-Cornell Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşen programda insan hakları eğitimi almış, London School of Economics’ten hukuk ve politika dersleri almıştır. İnsan hakları temelli davalarda hukuki danışmanlık, dava takibi, proje yazma ve raporlama alanında çalışmıştır. Başlıca çalışma alanları toplumsal cinsiyet, hukukta cinsiyet temelli ayrımcı düzenlemeler, işyerinde cinsiyetçilik olan Aslı Karataş açılımı “sen bu kadınların avukatı mısın” olan “SEBUKA” platformunun kurucusudur. Mart 2020’de çıkan masallardaki toplumsal cinsiyet rollerini eleştiren Uyuyan Güzel Uyandı isimli kitabın yazarı olan Karataş, şirketlere toplumsal cinsiyet danışmanlığı veren Londra merkezli Genderscope şirketinin de Türkiye temsilcisidir.

Emre Yusufi

Multidisipliner Sanatçı
1981 doğumlu Emre Yusufi, öğretimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar bölümü lisans, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümü yüksek lisans olarak tamamlamıştır. Kurucusu olduğu LEMONADE “Refreshing Ideas” reklam ajansında 10 yıllık aktif sanat yönetmenliği görevinin ardından sanat kariyerini heykel, illüstrasyon, müzik alanlarında devam ettirmektedir. Londra, Paris, New York, Monaco, Roma, Cannes, Miami gibi şehirlerde eserleri sergilenmekte olan Emre Yusufi, Yunan mitolojisinde gücün tanrısı olarak bilinen Herkül’ü sanatında konu etmektedir. Londra’da YUSUFY adıyla bir tasarım markasına sahiptir ve sanatını fonksiyonel ürünlerde uygulamaktadır. Aynı zamanda Kontropop adında bir müzik grubu ve Electromonolog adında bir müzikal performans grubu vardır. Dijital sanat uygulamalarında da aktif olan sanatçı NFT alanında, dijital ve fizikseli birleştirdiği çeşitli projelere imza atmakta.

Eyüp Çelik

Diş Hekimi
17 Mart 1989 yılında Gaziantep'te doğdu. Üniversite eğitimine başlayana kadar Gaziantep’te yaşadı. 2013 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünden mezun olduktan sonra 2016 yılında İstanbul’un Nişantaşı semtinde “Doctorcelik” adında kendi kliniğini kurdu. Estetik ve kozmetik diş hekimliği dalında hizmet vermektedir. 2019 yılında İngiltere parlamentosundan “Award of Excellence” ödülünü aldı. Yurt içi ve yurt dışı birçok konferansta uluslararası konuşmacılık yapmaktadır.

Günce Gözütok

Farklı Biri
Günce Gözütok İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da tamamladı. Özyeğin Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik okudu. 2016 yılında New York Moda Haftası’nda yürüyerek global kariyerine başlamış oldu. 2018 Paris Moda Haftası’nda Balenciaga defilesinde yürüyen ilk Türk model oldu. Birçok yerli ve yabancı dergiyle ve markayla çalıştı. Kariyerine New York, Londra, Paris ve Milano’da devam ediyor.

Markus Acar

Mr.Project
Mardin'de doğup büyümüş olan Markus ilkokul ve ortaokul eğitimini Mardin'in Midyat ilçesinde tamamlamıştır. 2016'dan bu yana Mardin’in Eskikale köyündeki Mor Cercis Kilisesinde ailesi ile ikamet eden Markus, 2020 yılında Mardin Fen Lisesinden mezun olmuştur. Lisans eğitimini ise Kanada'da bulunan McMaster Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde devam ettirmektedir. Markus, lise döneminden itibaren teknolojiden yararlanarak, sosyal projeler de dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji tabanlı proje ve araştırmalarda yer almış ve birçok derece elde etmiştir. Bu çalışmalardan sonra, girişimlere yönelen Markus, inovasyon için hep beraber çalışan, teknoloji felsefesini öğreten Technosophia'nın ve Uzay Teknolojileri üzerine çalışan bir girişim grubu olan Evrenify'ın kurucu üyeleri arasında bulunmaktadır. Fizik, teknoloji ve yazılıma ilgi duyan Markus, 21.yüzyıl becerilerini kullanarak geliştirme ve üretme çalışmalarını girişimler üzerinden hayata geçirmeyi hedefliyor

Yasemin Yapanar

Kendini Araştırmacı
Yasemin Yapanar, Savannah College Of Art And Design - Güzel Sanatlar ve Fotoğrafçılık mezunudur. Dört yıl boyunca Bernaylafem İletişim ve Marka Danışmanlığı’nda marka temsilciliği yaptı. Ajans tecrübesi sonrası, marka yönetimi alanında freelance devam etti. Farklı markalarla çalıştıktan sonra kendisini, annesi olduğu Kolektif House’ta buldu. Kolektif’in kuruluşundan itibaren marka/kültür ve pazarlama departmanlarını yönetti. Tasarım, üyelik ve İK departmanlarına dokundu. Şimdilerde farklı alanlarda marka, pazarlama ve İK danışmanlığı vermekte. Yasemin’in tüm gayesi; kendini olabildiğince samimi bir şekilde ortaya koyarak, hayatta aynı yerlerde zorlandığımızın ilhamı olmak. Bu hayalinin ilk ürünü; “Bilinçli Geyik” isimli podcast’inde vücut buldu. Karşınızda kusurları, kırılganlıkları, korkularıyla olduğu ve deneyimlediği kadarıyla soyunuyor. Ve bi tık tiye alıyor hallerimizi. Bunun yanında Instagram’da kısa farkındalık video’ları çekiyor, orada burada makaleler yazıyor.

Yusuf Akgün

Sıradan Bir İnsan
Yusuf Akgün çobanlık yaptığı sırada, çocuk yaşta elektrik akımına kapılarak, kollarını kaybetti ve ailesi tarafından devlet korunmasına verildi. Kısa sürede öz bakım becerilerini geliştirdi. 8 yaşında, ağzı ile yazı yazmayı keşfederek eğitim ve sosyal hayat alanında aktifleşti. Yazı yazmanın yanında çizime başladı. Yurda geçiş sürecinde Ankara dışına nakil edildi. Yurttan kaçarak, bir süre sokaklarda kaldıktan sonra Ankara’ya geri getirildi. 13 yaşında sanat ve spor etkinlikleri dahilinde, yerel, ulusal ve uluslararası başarılar elde etti. Atılım Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım bölümünde lisans eğitimini aldı. İhtiyaç sahibi engelliler için yüzme ve resim dersleri verdi. Hazırladığı koleksiyonlarla ulusal ve uluslararası festivallerde sergiler ve sahne performansları ile temel, sosyal ve entelektüel kazanımlar üzerine programlar yaptı. Ankara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Organizing team

Eslem Sude
Fidancı

Istanbul, Turkey
Organizer

Onur
Dursun

Istanbul, Turkey
Co-organizer